Χάος με τον ΕΟΠΠΥΥ, πληρώνουν οι ασφαλισμένοι…

IATREIO_1Μπερδεμένοι παραμένουν οι ασφαλισμένοι μετά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του ΕΟΠΠΥΥ. Σε απεργία βρισκόταν οι ιατροί του ΙΚΑ και οι περισσότεροι ελευθεροεπαγγελματίες. Από τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΠΥΥ ιατρούς που λειτούργησαν τα ιατρεία τους πλήθος προβλημάτων αντιμετώπισαν οι ασφαλισμένοι.

Χωρίς να υπάρχει έλεγχος αν ο γιατρός έχει συμπληρώσει ή όχι το πλαφόν των 50 επισκέψεων την εβδομάδα, από την δεύτερη μέρα λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ οι περισσότεροι συμβεβλημένοι ιατροί ισχυριζόταν στους ασθενείς ότι είχαν συμπληρώσει το πλαφόν και απαιτούσαν έξτρα χρηματική αμοιβή ακόμα και για τη συνταγογράφηση.

Υπάρχουν μάλιστα διαμαρτυρίες ότι δεν λάμβαναν απόδειξη παροχής υπηρεσιών από τους συμβεβλημένους ιατρούς.

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥΥ στους οποίους περιλαμβάνονται πλέον οι ασφαλισμένοι του ΟΠΕΔ, ΙΚΑ , ΟΓΑ, ΟΑΕΕ ότι η εξέταση και συνταγογράφηση από τους συμβεβλημένους ιατρούς παρέχεται δωρεάν.

Δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων έχουν όλοι οι ιατροί συμβεβλημένοι και μη με τον ΕΟΠΥΥ.

Από την άλλη ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων με ανοιχτή επιστολή καλεί τη μειοψηφία των μελών του που έχουν υπογράψει στον ΕΟΠΥΥ να ανακαλέσουν τη δήλωση τους και να συνεχίσουν να αγωνίζονται μαζί με την πλειοψηφία των συναδέρφων τους σε όλη τη χώρα διεκδικώντας:

Καθιέρωση Γενικής Συλλογικής Σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τον Π.Ι.Σ., μετά από επίσημη διαπραγμάτευση, που θα καθορίζει όλα τα ζητήματα απασχόλησης, ασφάλισης, αμοιβής και ελέγχου, η οποία θα δίδει τη δυνατότητα σε όλους τους ιατρούς που επιθυμούν, να συμβάλλονται, αμειβόμενοι κατά πράξη και περίπτωση.

Ανάκληση των 2456/3-11-2011 ΚΥΑ που αφορούν τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ και τις αμοιβές των συμβεβλημένων ιατρών, μαζί με τις προτεινόμενες από τον ΕΟΠΥΥ τροποποιήσεις που συντάχθηκαν χωρίς να ληφθεί υπόψη καμία από τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις της ιατρικής κοινότητας.

Άμεση νομοθετική ρύθμιση και καταβολή των οφειλών του ΟΠΑΔ και των λοιπών Οργανισμών στους δικαιούχους ιατρούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ