Χαμηλό… δεκαετίας για τη Νέα Δημοκρατία στο Νομό Ιωαννίνων..

eklogers ioannina

Έναν χρόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές και λίγους μήνες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ιστορικό χαμηλό στο Νομό Ιωαννίνων.

Το μπαράζ των κυβερνητικών κλιμακίων που περιόδευσαν στην περιοχή τον τελευταίο μήνα αποδεικνύεται στην πράξη ότι δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.

Με μία παντοδύναμη Περιφερειακή Αρχή έτσι όπως αναδείχθηκε από την κάλπη του Οκτωβρίου και  δύο ισχυρούς βουλευτές, το κυβερνόν κόμμα κάνει την χειρότερη πορεία των τελευταίων ετών..

Και δεν έφταιξε ούτε η ζέστη του Ιουνίου, ούτε οι παραλίες..

Η Νέα Δημοκρατία στο Νομό Ιωαννίνων πήρε το 27,5% των ψήφων χωρίς ουσιαστικά να έχει αντίπαλο.

Έναν χρόνο πριν στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία είχε πάρει το 38,7%. Έχασε έντεκα ολόκληρες μονάδες.

Στις βουλευτικές εκλογές τον Ιούλιο του 2019 είχε συγκεντρώσει το 37,4% ενώ στις ευρωεκλογές που είχαν γίνει έναν μήνα νωρίτερα είχε λάβει το 32,7%.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε πανηγυρικά τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία στο Νομό Ιωαννίνων είχε κρατήσει το 28.3% ενώ στις βουλευτικές εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 –τις πρώτες που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ- βρισκόταν στο 28,2%.

Στις εθνικές εκλογές του 2012 είχε πάρει το 32,3% ενώ στις εθνικές εκλογές  του 2009 που είχε κάνει περίπατο το ΠΑΣΟΚ η Νέα Δημοκρατία στο Νομό Ιωαννίνων είχε συγκεντρώσει το 36.12 %.

Το ποσοστό αυτής της Κυριακής μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτό που είχε πάρει στις ευρωεκλογές του 2014 όταν μετά από τρία χρόνια σκληρών μνημονιακών μέτρων η πολιτική Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ που συγκυβερνούσαν αποδοκιμαζόταν σε όλη την χώρα. Τότε στο Νομό Ιωαννίνων είχε βρεθεί στο επίσης χαμηλό του 26,6%..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ