Σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση καταγράφονται και πάλι σε περιοχές της Πρέβεζας, καθώς η ροή νερού προς τη δεξαμενή της πόλης δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών.
Οι δυσκολίες και τα προβλήματα των τελευταίων ημερών και πριν η τουριστική κίνηση κορυφωθεί προμηνύουν ένα δύσκολο καλοκαίρι για την περιοχή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, αναμένονται πολύ χαμηλές πιέσεις ή ακόμη και ολικές διακοπές νερού σε ορισμένες περιοχές του δικτύου.
Η επιχείρηση απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση του πόσιμου νερού στις απολύτως απαραίτητες ανάγκες, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης.
Το τεχνικό προσωπικό της ΔΕΥΑΠ καταβάλλει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνεχείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την αποκατάσταση της ομαλής και αδιάλειπτης υδροδότησης σε όλα τα σημεία του δήμου.
Η δημοτική επιχείρηση δεν έχει γνωστοποιήσει προς το παρόν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στη μείωση της παροχής, ωστόσο η κατάσταση κρίσης αποτυπώνεται τόσο από την πρώιμη εμφάνιση των προβλημάτων, όσο και από την ένταση των μέτρων που ζητούνται από τους πολίτες.