Χαμηλή η αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας

EYRYZONIKAΣε πολύ χαμηλά επίπεδα βρίσκεται η Ελλάδα όσον αφορά στις δαπάνες των επιχειρήσεων για έρευνα και τεχνολογία αλλά και οι προμήθειες του δημοσίου τομέα όσον αφορά προϊόντα τεχνολογίας.

Αυτό υποστηρίζει το τελευταίο The Global Compe-titiveness Report του World Economic Forum, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα βρίσκεται στην 43η θέση σε ό,τι αφορά την τεχνολογική της ετοιμότητα, από ένα σύνολο 144 χωρών.

Από τα στοιχεία της μελέτης, που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (www.sepe.gr), η χώρα μας υστερεί σημαντικά στην απορρόφηση τεχνολογίας από τις επιχειρήσεις, καθώς βρισκόμαστε στην 94η θέση, ενώ η κατάταξή μας σχετικά με τις άμεσες ξένες επενδύσεις είναι ακόμη πιο χαμηλή, στην 116η θέση.

Ακόμη πιο χαμηλά είναι η θέση μας σε ότι αφορά την καινοτομία, καθώς είμαστε στην 87η θέση, και πάρα πολύ χαμηλά, στην 129η θέση σε ότι αφορά τις δαπάνες των επιχειρήσεων για έρευνα και τεχνολογία. Μεγάλη υστέρηση παρουσιάζουν και οι κυβερνητικές προμήθειες προηγμένης τεχνολογίας και προϊοντων, κατατάσσοντας τη χώρα μας στην 130η θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ