Μπουλντόζες στον Μάτσικα… Εντολή για άμεση κατεδάφιση αυθαίρετων!

Θύελλα αντιδράσεων αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου να προχωρήσουν άμεσα κατεδάφισης ακινήτων, στην παραλίμνια περιοχή του Μάτσικα, καθώς αυτά χαρακτηρίζονται αυθαίρετα. Πρόκειται για ορισμένα από τα πιο γνωστά και πιο πολυσύχναστα καταστήματα τα οποία κρίθηκαν τελεσίδικα αυθαίρετα. Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Αποκεντρωμένη θέτει πολύ στενά χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατεδάφισης!

Για το πρώτο κατάστημα απορρίφθηκε η αίτηση ακύρωσης του πρωτοκόλλου κατεδάφισης με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων όπως και η αίτηση αναστολής που είχε κατατεθεί το 2016. Έτσι χαρακτηρίστηκε “τελεσίδκα αυθαίρετο”.

Για το δεύτερο, απορρίφθηκε αίτηση αναστολής με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου το 2016 και χαρακτηρίζεται επίσης “τελεσίδικα αυθαίρετο”.

Για το τρίτο ακίνητο, ισχύει ακριβώς το ίδιο ενώ για το τέταρτο υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση όπως επίσης και έκθεση αυτοψίας της Κτηματικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων. Έτσι κι αυτό χαρακτηρίζεται “τελεσίδικα αυθαίρετο”.

Η Αποκεντρωμένη κοινοποίησε την απόφασή της σε όλους τους αρμόδιους και σύμφωνα με πληροφορίες ζητά μέχρι το πρώτο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου η κατεδάφιση να έχει ολοκληρωθεί.

Όπως δε αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, ανάλογες αποφάσεις για κατεδάφιση αυθαιρέτων αναμένονται και για άλλες περιοχές της Ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ