Μπαίνουν σε προτεραιότητα οι επικουρικοί γιατροί στα Γιάννενα

nosokomio

nosokomioΣυνάντηση και συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο είχε ο Βουλευτής Ιωαννίνων Θανάσης Οικονόμου με θέμα τις ελλείψεις σε επικουρικό ιατρικό προσωπικό στα Νοσοκομεία του Νομού.

Επί τάπητος τέθηκαν οι πολύ σοβαρές ελλείψεις σε επικουρικό ιατρικό προσωπικό, στα δύο Νοσοκομεία της πόλης ( Π.Γ.Ν.Ι και Χατζηκώστα), και οι κίνδυνοι που προκύπτουν από τη λήξη της θητείας σε μια σειρά ειδικοτήτων.

Σε απάντηση των ζητημάτων που έθεσε ο κ. Οικονόμου στην πολιτική ηγεσία τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να περιμένουμε», ο Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να δοθεί προτεραιότητα στην κάλυψη των άμεσων και επιτακτικών αναγκών όπως αυτές καθορίστηκαν και από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων.

Να επισημάνουμε ότι αυτές οι ειδικότητες δεν εξαντλούν το σύνολο των αναγκών στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων, που καλύπτουν ευρύτερα την περιοχή της Ηπείρου, είναι όμως ζωτικής σημασίας η άμεση κάλυψή τους.

Συγκεκριμένα, για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αφορούν τις ειδικότητες :

ΑγγειοχειρουργικήςΝευροχειρουργικήςΠαθολογικής ογκολογίαςΠαθολογικής ανατομίαςΟρθοπεδικήςΠλαστικής χειρουργικήςΕνδοκρινολογίας

Για το Χατζηκώστα τις ειδικότητες:

ΝεφρολόγουΟυρολόγουΧειρουργούΠαθολογοανατόμου

Τέλος, όπως ενημέρωσε ο κ. Λοβέρδος τον Βουλευτή Ιωαννίνων βρίσκεται σε διαδικασία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα νέα Διοικητικά Συμβούλια τόσο του Νοσοκομείου Χατζηκώστα όσο και των Ενοποιημένων Μονάδων Παιδικής Μέριμνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ