Μπαίνουν γεωτρύπανα για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων

MANIATIS

MANIATISΤον Δεκέμβριο θα λειτουργούν γεωτρύπανα στην Ελλάδα! Tην επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για τα τρία πρώτα οικόπεδα. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 400 – 500 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου. Αυτές είναι οι σημαντικές ανακοινώσεις που έκανε ο Υφυπουργός ΥΠΕΚΑ λίγο πριν εκπνεύσει το 2011.

Η επιτυχής έρευνα για εντοπισμό φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Κύπρο επισπεύδει τις διαδικασίες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων και στην Ελλάδα, με τον αρμόδιο υφυπουργό Περιβάλλοντος, κ. Ι. Μανιάτη, να δηλώνει ότι «του χρόνου τον Δεκέμβριο θα λειτουργούν γεωτρύπανα στην Ελλάδα».

Ο υφυπουργός αποκάλυψε ότι την επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για τα πρώτα τρία οικόπεδα, χωρίς όμως να προσδιορίζει ποια είναι αυτά τα οικόπεδα και πώς έχουν καθορισθεί.

Ωστόσο, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι από τα τρία αυτά οικόπεδα «θα βγουν 400-500 εκατομμύρια βαρέλια».

Παρουσίασε επίσης έναν χάρτη της Δυτικής Θαλάσσιας Ελλάδας, όπου θα γίνουν, όπως είπε, οι σεισμικές έρευνες, οι οποίες δεν πρόκειται να στοιχίσουν τίποτα στο ελληνικό Δημόσιο, αλλά η χώρα μας θα γνωρίζει ακριβώς τον ορυκτό πλούτο που μπορεί να διαθέτει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ