Αύξηση τζίρου με «πρωταγωνιστές» καταλύματα και εστίαση

estiasi maskes

Αυξημένος κατά 39,3% ήταν ο τζίρος των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας στη χώρα μας το δεύτερο τρίμηνο 2022, καθώς ανήλθε σε 111,2 δισ. ευρώ, έναντι 79,86 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο 2021.

Στο υπό εξέταση διάστημα, τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης, κατά 128,8%.

Τη μικρότερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Ενημέρωση και Επικοινωνία κατά 14,4%, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση κατέγραψαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Σχετικές με την Ανθρώπινη Υγεία και την Κοινωνική Μέριμνα, κατά 4,2%.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Αύγουστο 2022 ανήλθε σε 36,3 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 55,7% σε σχέση με τον Αύγουστο 2021, που είχε ανέλθει σε 23,3 δισ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Αύγουστο παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Μεταποίηση, κατά 57,4%, ενώ τη μικρότερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Ενημέρωση και Επικοινωνία, κατά 5,8%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ