Αυξήσεις και στα ταξί: Ελάχιστη αποζημίωση στα 4 ευρώ!

taksi plateia

Η έκρηξη των τιμών στα καύσιμα φέρνει αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί. Αυξήσεις και μάλιστα σημαντικές οι οποίες αναμένεται να περάσουν στους πολίτες μέσα στις επόμενες ημέρες, πιθανότερο από την 1η Ιουλίου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου ιδιοκτητών ΤΑΞΙ στα Γιάννινα Μιχάλης Ψήνας μιλώντας στο Epiruspost σημείωσε ότι ο κλάδος τα τελευταία δύο χρόνια έχει περάσει πολύ δύσκολα εξ αιτίας των μέτρων για την πανδημία.

Το τελευταίο διάστημα πέρα από την υγειονομική κρίση είναι αντιμέτωπος με τις καθημερινές σχεδόν ανατιμήσεις στα καύσιμα και την αύξηση των δαπανών για τη συντήρηση των οχημάτων.

Το αίτημα για αύξηση στα κόμιστρα ήταν καθολικό και η συμφωνία επήλθε μετά τη συνάντηση που υπήρξε με τον Υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Με βάση την αναπροσαρμογή του κομίστρου, η πτώση της σημαίας θα αυξηθεί στο 1,80 από 1,19 ευρώ και η ελάχιστη αποζημίωση ορίζεται στα 4 ευρώ.

Πάντως, οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τις προσεχείς ημέρες.

Ο νέος τιμοκατάλογος

Με βάση όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση με τον Υφυπουργό οι νέες χρεώσεις διαμορφώνονται ως εξής:

-Εκκίνηση-πτώση σημαίας: 1,80 ευρώ (από 1,19)

-Μονή ταρίφα: 0,90 ανά χιλιόμετρο (από 0,68)

-Διπλή ταρίφα-Νυχτερινό: 1,25 ανά χιλιόμετρο (από 1,19)

-Ελάχιστη αποζημίωση: 4 ευρώ (από 3,16)

-Χρονοχρέωση ανά ώρα-Μέγιστη διάρκεια αναμονής 20 λεπτά: 15 ευρώ (από 10,85)

«Η αύξηση είναι μόνο η αρχή», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΣΑΤΑ, προσθέτοντας πως «σε λίγο χρονικό διάστημα έγιναν όσα δεν έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια. Με τις δικές μας πιέσεις και τα δικά μας επιχειρήματα, όχι μόνο άνοιξαν οι κλειστές πόρτες (κατέρρευσε και αυτό το αφήγημα) αλλά υλοποιούνται αιτήματα του κλάδου όπως αυτό της αναπροσαρμογής του τιμολογίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ