Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς, εκτός Ηπείρου ισχυρές δυνάμεις

fotia geniki

Εκτός Ηπείρου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας γεγονός που κάνει ακόμη μεγαλύτερη την ανάγκη μεγάλης προσοχής από όλους μας.

Οι καιρικές συνθήκες παραμένουν πολύ δύσκολες και κάθε σπίθα φωτιάς μπορεί να έχει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Από τα Γιάννινα έχουν μετακινηθεί και επιχειρούν στην Αχαία δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Άλλα δύο οχήματα βρίσκονται στην Αμφιλοχία.

Μετακίνηση δυνάμεων έχει γίνει και από άλλους νομούς της Ηπείρου ενώ και το ελικόπτερο που είναι στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων επιχειρεί σε πύρινα μέτωπα άλλων περιοχών.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Δευτέρα 02 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4 για τις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.

Το Πυροσβεστικό Σώμα έκανε γνωστό ότι για τις  περιοχές αυτές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), από Ω/07: 30΄ της 02 Αυγούστου 2021, τίθεται σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών που εδρεύουν στις ανωτέρω περιοχές.

Ταυτόχρονα, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:

1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ