Αυξάνονται τα κρούσματα μεταξύ των φοιτητών.. Μέριμνα και φροντίδα από το Πανεπιστήμιο

covid-test-1

Στους 61 μέχρι τώρα ανέρχονται οι φοιτητές που βρέθηκαν θετικοί τις τελευταίες ημέρες και μετά τα πρώτα κρούσματα που είχαν επιβεβαιωθεί μεταξύ όσων διαμένουν στην εστία του Πανεπιστημίου.

Από τα στοιχεία που διαθέτουν οι αρμόδιες υπηρεσίες είκοσι θετικοί διαμένουν στις εστίες και οι υπόλοιποι σε διαμερίσματα, αρκετοί μάλιστα μόνοι τους, αφού κατάγονται από άλλες περιοχές και δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους λόγω της νόσου.

Η διαχείριση των περιστατικών αυτών δεν είναι εύκολη και το μεγαλύτερο βάρος της έχει αναλάβει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Με μέριμνα του Πανεπιστημίου διανέμεται φαγητό σε όλους τους φοιτητές που έχουν ασθενήσει και παράλληλα υπάρχει τακτική επικοινωνία μαζί τους για να καλυφθούν άλλες ανάγκες είτε σε φάρμακα είτε σε τρόφιμα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου η αντιμετώπιση όσων διαμένουν στην Εστία είναι ευκολότερη ενώ τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα για τους φοιτητές που ζουν μόνοι τους σε διάφορα σημεία της πόλης.

Τα κρούσματα μεταξύ των φοιτητών έχουν αφετηρία κοινωνικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο χώρο της πανεπιστημιούπολης. Η ιχνηλάτηση αποδείχθηκε δύσκολη ενώ όπως προκύπτει εξακολουθούν να βγαίνουν θετικά κρούσματα  και τις τελευταίες ώρες.

«Αν δεν καταφέρουμε να ελέγξουμε τα κρούσματα δεν κάνουμε τίποτα εν όψει μάλιστα της λειτουργίας των εργαστηρίων τον Μάιο» ανέφερε ο Πρύτανης τονίζοντας ότι το Πανεπιστήμιο ζητά να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ