Αύγουστος των παραχωρήσεων για Εγνατία και λιμάνι

egnatia-limani

Πατάει γκάζι εν μέσω καλοκαιριού το ΤΑΙΠΕΔ ώστε να τρέξει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου μίλησε για έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη με την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων που έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες!

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ υπογράμμισε ότι «συμβάλλουμε στην επίτευξη του εθνικού στόχου για την ταχεία απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» και ότι «τους τελευταίους μήνες καταγράφεται σημαντική πρόοδος σε σειρά έργων με κοινωνικό αποτύπωμα, όπως οι καθαρισμοί δασών, η αναβάθμιση των υποδομών υγείας και η υποστήριξη του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας με την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΤΑΙΠΕΔ μέχρι το τέλος Αυγούστου αναμένεται η ολοκλήρωση των χρηματοδοτικών και κατασκευαστικών συμφωνιών για την Εγνατία Οδό και κατάθεσή τους μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα του διαγωνισμού στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υπογραφή της Σύμβασης Παραχώρησης.

Όπως είναι γνωστό εδώ και ένα χρόνο περίπου η Εγνατία έχει παραχωρηθεί στην ΤΕΡΝΑ η οποία θα την εκμεταλλεύεται για τις επόμενες δεκαετίες.

Τέλος σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ στις 5 Αυγούστου θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προτάσεις για την παραχώρηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ