Αυλαία εκλογών από τον Σπύρο Ριζόπουλο

rizopoulos-s2

Την προεκλογική αυλαία, ενάμισι χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές άνοιξε ο Σπύρος Ριζόπουλος, ο οποίος όπως έχει κάνει γνωστό εδώ και καιρό θα διεκδικήσει το αξίωμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Μιλώντας σε ένα ακροατήριο 250 ατόμων περίπου θέλησε να παρομοιάσει την εκστρατεία που ξεκινά με τον αγώνα που δόθηκε το 1912-13 για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Κοινοί άξονες, κατά τον ίδιο, και στις δύο εποχές αποτελούν ο χρόνος, η τεχνολογία, η πληροφορία, η τόλμη, η αντίληψη και η συνεννόηση!

Οι αιχμές ήταν πολλές εναντίον του νυν περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, στον οποίο καταλόγισε την απουσία οράματος, σχεδιασμού και έργων.

Αναφέρθηκε σε πολλά θέματα της Ηπείρου, χωρίς όμως να διαχωρίζει για ποια απ’ αυτά έχει ευθύνη το κεντρικό κράτος, για τα ποια η Περιφέρεια και για ποια η τοπική αυτοδιοίκηση.

«Χρειαζόμαστε νέα πρόσωπα, ανθρώπους με γνώση, εμπειρία και διάθεση για προσφορά που να κατανοούν τα διλήμματα και τις προκλήσεις. Πρέπει να τους εντοπίσουμε και να τους παρακινήσουμε να ασχοληθούν με τα κοινά. Είναι ανάμεσά μας. Πολλοί είναι αθόρυβοι, άνθρωποι του μόχθου, επιστήμονες άνθρωποι που δεν τους παίρνει το μάτι σου. Αυτούς έχουμε ανάγκη. Οι τίτλοι, τα γραφεία και οι πολυθρόνες είναι τα παράσημα του αιώνα που έφυγε. Πλέον όσοι ασχοληθούν με τα κοινά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι καλούνται να δώσουν «τη μάχη του συγκεκριμένου», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Ριζόπουλος.

Από τις παρουσίες που ξεχώρισαν ήταν ο πρώην υπουργός Αντώνης Μπέζας, ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Σάκης Οικονόμου, πρώην δήμαρχοι όπως ο Γιάννης Εμμανουηλίδης, ο Βαγγέλης Πήχας, ο Κώστας Κατσανάκης, ο Σάκης Βλέτσας, ο Θωμάς Πάντος, ο Κώστας Παπαγεωργίου.

Το ακροατήριο είχε πολιτική αναφορά τόσο στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ. Γραπτό χαιρετισμό άλλωστε είχε αποστείλει η παράταξη «Συμμαχία Ηπειρωτών» που είχε στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ στις εκλογές του 2014.

Αν πάντως ο στόχος των διοργανωτών ήταν να καταστεί εφικτή η δυναμική μιας νέας κίνησης κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ