Ατομική επιχείρηση με ένα κλικ

anaptiksis siskepsi

Η απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών για τη σύσταση, της πιο διαδεδομένης μορφής επιχειρηματικής δράσης, της ατομικής επιχείρησης, ήταν στο επίκεντρο της σύσκεψης μεταξύ των αρμόδιων υπουργών Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, αν. Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, και ΓΓ Εμπορίου Πάν. Σταμπουλίδη, στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Μάλιστα, η εν λόγω έναρξη των ατομικών επιχειρήσεων θα πραγματοποιείται ψηφιακά και σύντομα, καθώς, σύμφωνα με το υπουργείο, σχηματοποιείται ο οδικός χάρτης που θα επιλύει βασικά ανοιχτά θέματα που προκύπτουν κατά τη δύσκολη και γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτείται σήμερα.

Το εν λόγω εγχείρημα σχεδιάστηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και τον ΕΦΚΑ.

Εν μέσω της ευρύτερης διαδικασίας για την ψηφιακή διασύνδεση και διαλειτουργικότητα των φορέων του Δημοσίου, όπως παραδείγματος χάριν το Μητρώο Πολιτών, η ΑΑΔΕ, τα ληξιαρχεία, δημοτολόγια κ.ο.κ., το νέο σύστημα που θα φορά στις ατομικές επιχειρήσεις, τη μορφή των επιχειρήσεων που κατέχει τη μερίδα του λέοντος, θα συνδέει και διαλειτουργεί άμεσα με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και μητρώα, ώστε η διαδικασία έναρξης ή παύσης να γίνεται άμεσα και μόνο μία φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ