Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Βίκυς Χριστοπούλου

xristopoulou

Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής της Βίκυς Χριστοπούλου συνδιοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», στα παλαιά σφαγεία.

Η Έκθεση θα διαρκέσει από την Τρίτη 4 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι: 10π.μ. με 1μ.μ. και 6μ.μ. με 9μ.μ. όλες τις ημέρες.

Η επίσημη έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 7μ.μ.

Πρόκειται για αναδρομική έκθεση ζωγραφικής στην οποία περιλαμβάνονται έργα με λάδι και ακρυλικά σε καμβά και σε ξύλο.

Η Βίκυ Χριστοπούλου υπήρξε μαθήτρια του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Ιωαννιτών από την ίδρυσή του το 1986. Ολοκλήρωσε το λύκειο όπου ακολούθησε τον κλάδο Εφαρμοσμένων Τεχνών, μαθαίνοντας Γραμμικό και Ελεύθερο Σχέδιο από τον σημαντικό ζωγράφο Γιώργο Μήτση.

Σπούδασε Δημοσιογραφία στην Αθήναόπου και εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας “Τεχνοχώρος” που δρούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου, στην Αθήνα. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις και εικαστικά δρώμενα. Ασχολήθηκε επίσης με την αναπαλαίωση μικροεπίπλων και άλλων αντικειμένων, προσθέτοντάς τους εικαστικές παρεμβάσεις.

Μετά από πολλά χρόνια αποφάσισε να κάνει την πρώτη της ατομική έκθεση στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δ. Χατζής”, στα Ιωάννινα.

Δασκάλα και μέντοράς της υπήρξε η σπουδαία ζωγράφος Άρτεμις (Ντέμη) Μανέκα.

Σημαντική επίσης είναι η στήριξη του ζωγράφου Πέτρου Λαρδά, τόσο για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης έκθεσης, όσο και μέσω των πολύτιμων καλλιτεχνικής φύσεως συμβουλών του, από τη δεκαετία του ’90 έως σήμερα.

Η Βίκυ Χριστοπούλου αγαπά ιδιαίτερα τη φύση και τον άνθρωπο που αποτελούν πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία των έργων της. Θεωρεί ότι πρέπει να είναι ενεργός πολίτης και γι’αυτό προσπαθεί να είναι δραστήρια και συνεπής στην ενασχόλησή της με τα κοινά. Ζει στα Ιωάννινα και έχει μια κόρη τη Μιχαέλλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ