Άσυλο Ανιάτων: Κατάληψη και αίτημα παραχώρησης

ASYLOΟι παλιές εγκαταστάσεις του Ασύλου Ανιάτων μένουν κλειστές. Ο χρόνος αφήνει ήδη τα σημάδια του. Οι φθορές στις εγκαταστάσεις είναι εμφανείς. Το αίτημα των φορέων της περιοχής να παραχωρηθούν άμεσα στο Δήμο επανέρχεται με ένταση, την ώρα που οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις του Υπουργείου Υγείας μένουν στα συρτάρια.

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει παραχωρήσει την έκταση, στην περιοχή της Δροσιάς, για την ανέγερση των νέων εγκαταστάσεων του Ιδρύματος Νεομάρτυς Γεώργιος, με την υπόσχεση τότε του Υπουργείου Υγείας, να παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις του Ασύλου Ανιάτων στην τοπική κοινωνία.

Η υπόσχεση ξεχάστηκε. Το χειρότερο δε είναι ότι το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι το Υπουργείο διαπραγματεύεται ακόμη και την πώληση του χώρου σε ιδιώτες.

Έτσι οι φορείς της περιοχής, με πρωτεργάτη τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λούτσας, προχώρησαν στην συμβολική κατάληψη των εγκαταστάσεων.

Παρουσία του Δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου άνοιξαν τους χώρους και προχώρησαν στον καθαρισμό τους, διαπιστώνοντας μάλιστα ότι εκεί έχουν βρει καταφύγιο άστεγοι ή λαθρομετανάστες.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Θανάσης Μέμος μετέφερε το καθολικό αίτημα για παραχώρηση των εγκαταστάσεων στο Δήμο προκειμένου να στεγαστούν το ΚΑΠΗ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, να γίνει παιδικός σταθμός και παιδική χαρά, σε μία άκρως πυκνοδομημένη περιοχή.

Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος τόνισε ότι από τις αρχές του έτους το αίτημα για παραχώρηση τέθηκε με ένταση στο Υπουργείο Υγείας και επεσήμανε ότι ο χώρος αυτός πρέπει άμεσα να παραχωρηθεί στο Δήμο και να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ