ΑΣΥ: Ευθύνες στον αναπληρωτή διοικητή για τις μετακινήσεις που επιχειρήθηκαν

panepis ioann16

Στον αναπληρωτή διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου επιρρίπτει τις ευθύνες για τις αιφνίδιες μετακινήσεις που επιχειρήθηκαν την περασμένη Παρασκευή η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών. Μετακινήσεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο εμβολιαστικό κέντρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, μετά από απαίτηση της 6ης ΥΠΕ και του Περιφερειάρχη Ηπείρου, ο αναπληρωτής διοικητής ανέλαβε, χωρίς γραπτή και αιτιολογημένη απόφαση την μεταφορά 15 νοσηλευτών και τριών γιατρών.

«Αφού βρέθηκε μπροστά στην άρνηση συνδρομής του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας, βρήκε πρόθυμη, για μια ακόμη φορά, την νοσηλευτική διεύθυνση. Οι πρόσφατα τοποθετημένοι τομεάρχες της νοσηλευτικής διεύθυνσης, συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στο ΔΣ του συλλόγου, ανέλαβαν προσωπικά την ταχεία υλοποίηση του επικίνδυνου για ασθενείς και προσωπικό, σχεδιασμού, μεταφέροντας το προφορικό!!! εντέλλεσθαι στην προϊσταμένη της κλινικής.

Δεν υπολόγισαν όμως την οξεία αντίδραση της προϊσταμένης, των διευθυντών των κλινικών και του ιατρικού προσωπικού, οι οποίοι βρέθηκαν στα γραφεία της διοίκησης προειδοποιώντας τους αναπληρωτές διοικητές του ΠΓΝΙ και της 6ης ΥΠΕ και τους συνδικαλιστές- στελέχη της νοσηλευτικής διεύθυνσης  που βρίσκονταν εκεί, με νομικές προσφυγές και δημόσιες καταγγελίες. Ακολούθησε ένα έντονο παρασκήνιο που κατέληξε  στην απόφαση να  «μαζέψουν» την απόφαση  και να υποχωρήσουν!!  στο πιο light, αλλά εξίσου επιβαρυντικό  σενάριο  μετακίνησης 4 νοσηλευτών και 2 επισκεπτών υγείας.

Το κριτήριο επιλογής μετακίνησης του προσωπικού της Γαστρεντερολογικής Ενδοκρινολογικής κλινικής δεν ήταν άλλο παρά η εκτίμηση, ότι η διεύθυνση και το προσωπικό της κλινικής που συρρικνώθηκε μέσα στην πανδημία και το προσωπικό του έγινε «κλωτσοσκούφι» για να υλοποιηθεί ο  μετασχηματισμός του ΠΓΝΙ σε νοσοκομείο «μιας νόσου»,  θα αντιδράσουν λιγότερο σε σχέση με άλλους. Η πραγματικότητα όμως τους διέψευσε, διότι για τον καθένα υπάρχει «η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται δε ότι η Γαστρεντερολογική είναι η μοναδική κλινική στην Βορειοδυτική Ελλάδα η οποία δέχεται περιστατικά από τη Δυτική Στερεά και την Μακεδονία.

Η ΑΣΥ στρέφεται και κατά της πλειοψηφίας του ΔΣ των εργαζομένων κάνοντας λόγο για χλιαρή αντίδραση.

Καυτηριάζει δε τα κενά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και την υποστελέχωση ακόμη και μετά την πρόσληψη συμβασιούχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ