Απαραίτητες οι προσλήψεις για το νέο εμβολιαστικό

rmvoliastiko ioanninon

Την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού θεωρεί προϋπόθεση για την λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Ο Σύλλογος τοποθετείται με ανακοίνωσή του, αναφέροντας ότι στηρίζει την αναγκαιότητα επιτάχυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος για την αναχαίτιση της πανδημίας και αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της δημιουργίας του «Μέγα» Εμβολιαστικού Κέντρου που θα καλύψει τις ανάγκες τις ευρύτερης περιοχής.

Δηλώνει απερίφραστα την αντίθεση του για τη στελέχωση του εν λόγω Εμβολιαστικού Κέντρου με Προσωπικό των δύο Νοσοκομείων της Πόλης, κίνηση που θα πλήξει σοβαρά την εύρυθμη λειτουργία τους και θα υποβαθμίσει επικίνδυνα την παροχή των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Ήδη το υγειονομικό Προσωπικό του ΠΓΝΙ σήκωσε δυσανάλογα το βάρος της Πανδημίας – 4 Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων, 3 ΜΕΘ COVID, Παιδιατρική ΜΕΛ – αλλά και του εμβολιαστικού προγράμματος.

Υποστηρίζει πως το σχεδιαζόμενο «Μέγα» Εμβολιαστικό Κέντρο οφείλει να στελεχωθεί με Προσωπικό που θα προσληφθεί για τον λόγο αυτό ή που θα προέρχεται από τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η περαιτέρω απογύμνωση των Νοσοκομείων από Υγειονομικό Προσωπικό με την παράλληλη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου του ΠΓΝΙ, θα προκαλέσει και επιπλέον συρρίκνωση της παροχής υπηρεσιών τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η οποία ήδη είναι εμφανής στην τοπική μας Κοινωνία.

Τέλος επισημαίνει ότι ο σχεδιασμός και η λειτουργία του «Μέγα» Εμβολιαστικού Κέντρου, για να αποτελέσει ουσιαστική τομή στην αντιμετώπιση της πανδημίας οφείλει να συνδυαστεί και με την πρόσληψη του απαραίτητου Προσωπικού. Λειτουργία του Κέντρου που θα συσχετιστεί με την αποδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού των Νοσοκομείων της πόλης, αποτελεί απλό επικοινωνιακό παιχνίδι, το οποίο δεν μπορεί να έχει καμία προοπτική και καμία τύχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ