Αστυνομικοί των Ιωαννίνων… φρουροί στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης!

Η διαχείριση των απορριμμάτων, ζήτημα πρωτίστως κοινωνικό και πολιτικό, έχει μετατραπεί και πάλι σε πρόβλημα της Αστυνομίας. Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της Κέρκυρας, όπου το νησί βουλιάζει από τα σκουπίδια και η Λευκίμμη περιφρουρείται από αστυνομικές δυνάμεις. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που καλούνται να στραφούν εναντίον των εξαγριωμένων κατοίκων της περιοχής.

Την αγανάκτηση αλλά και την έντονη δυσαρέσκεια που επικρατεί μεταξύ των υπηρετούντων στην ΟΠΚΕ Ιωαννίνων και στην διμοιρία υποστήριξης, εξ αιτίας των συχνών μετακινήσεων, μεταφέρει με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού.

Όπως τονίζει, οι συνεχείς μετακινήσεις Αστυνομικού προσωπικού της Δ.Α Ιωαννίνων προς την Λευκίμμη Κέρκυρας, συνδυαστικά με το μη έγκαιρο του προγραμματισμού, δίνουν την εντύπωση ότι όλα λειτουργούν εκ του προχείρου με ορατή και επακόλουθη πολλές φορές την αποτυχία του επιδιωκόμενου αποτελέσματος, γεγονός που προκαλεί σωρεία δυσμενών σχολίων αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού μας.

Οι αστυνομικοί οι οποίοι είναι μόνιμα με μια βαλίτσα στο χέρι, βρίσκονται κυριολεκτικά αντιμέτωποι, εκτός των άλλων ακόμη και με την ίδια τους την οικογένεια αφού απρογραμμάτιστα η μία απόσπαση διαδέχεται την άλλη.

Η κατάσταση δε αυτή έχει ως επακόλουθο την καταστρατήγηση των διατάξεων των που αφορούν τον χρόνο εργασίας του Αστυνομικού προσωπικού και τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, με κατάφωρη καταπάτηση των δικαιωμάτων του Αστυνομικού ως εργαζόμενου και ως οικογενειάρχη και σαφή έκθεσή του σε κίνδυνο για την υγεία και την σωματική του ακεραιότητα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ