Αστυνομικοί πέντε νομών διεκδικούν το επίδομα παραμεθορίου

astinomia sinora

Κοινή επιστολή προς τους Βουλευτές απέστειλαν οι Ενώσεις Αστυνομικών πέντε νομών και συγκεκριμένα της Θεσπρωτίας, των Ιωαννίνων, της Καστοριάς, της Κέρκυρας και της Φλώρινας σχετικά με την επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου.

Όπως τονίζουν πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα το οποίο έχει επισημανθεί και από τους ίδιους τους βουλευτές με σειρά επερωτήσεων, τόσο από την σημερινή Κυβέρνηση όταν βρισκόταν στην θέση της αντιπολίτευσης αλλά και από την σημερινή αντιπολίτευση η οποία ως Κυβέρνηση είχε νομοθετήσει την χορήγηση του εν λόγω επιδόματος εξαιρώντας όμως τους συγκεκριμένους νομούς.

«Παρότι διανύουμε τους τελευταίους μήνες της ενεστώσας Κυβέρνησης και παρά τις δεσμεύσεις που προεκλογικά αλλά και κατά την διάρκεια της θητείας της είχαν δοθεί  από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ότι θα ασχολούνταν προσωπικά με τα ζητήματα μας, δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στη συγκεκριμένη διεκδίκηση μας, ούτε φυσικά και στο ζήτημα του επικίνδυνου και στο νέο μισθολόγιο. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι όλο αυτό το διάστημα  που ενώ οι συνάδελφοι μας, οι οποίοι υπηρετούν σε παραμεθόριες Υπηρεσίες δυσμενούς διαβίωσης, συνεχίζουν να εξαιρούνται από την χορήγηση του επιδόματος Παραμεθορίου, η κυβέρνηση προχώρησε στην επέκταση του επιδόματος σε άλλους κλάδους (λιμενικό) ενώ  πρόσφατα εν μία νυκτί ,σε κάποιους εργαζόμενους του Δημόσιου τομέα που ήδη χορηγούνταν, πραγματοποιήθηκε μέχρι και τετραπλασιασμός του χορηγούμενου ποσού.

   Είναι αυτονόητο ότι η όποια θετική εξέλιξη σε άλλους εργασιακούς κλάδους είναι προς την θετική κατεύθυνση για όλους και μας χαροποιεί , αλλά σε αρκετές περιπτώσεις, όπως συμβαίνει και στις προαναφερόμενες δείχνει την απαξίωση της Πολιτείας προς την Αστυνομία αφού για ακόμη μία φορά μας εξαιρεί και μας συμπεριφέρεται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

   Ως Ένωσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων  θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η εποχή των διαπιστώσεων και των καλών προθέσεων έχει περάσει προ πολλού. Πλέον για εμάς μετράνε οι πράξεις και αυτές θα κρίνουν όλους μας» τονίζουν στην επιστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ