Αστροχώρι- Μεγαλόραχη, σε φάση υλοποίησης

Ένα σημαντικό οδικό έργο που βελτιώνει την οδική ασφάλεια αλλά και τη συνδεσιμότητα των χωριών της Κοιλάδας του Αχελώου είναι πλέον σε φάση υλοποίησης. Όπως έγινε γνωστό εξασφαλίστηκε η πίστωση για το οδικό έργο βελτίωσης του τμήματος Αστροχώρι-Μεγαλόχαρη στην Κοιλάδα του Αχελώου.

Το ποσό που εξασφαλίστηκε είναι 5εκατ.ευρώ και θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η σχετική απόφαση υπογράφτηκε από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη.

Τώρα επόμενο βήμα είναι η δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου που θα βελτιώσει τις συνθήκες οδήγησης στην περιοχή. Να θυμίσουμε ότι το έργο εντάσσεται στην γενικότερη δραστηριότητα που παρατηρείται στην περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου όπου κυριολεκτικά έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο και η εικόνα του οδικού δικτύου της περιοχής με τα υπό εξέλιξη και υπό προώθηση έργα βελτιώνεται σημαντικά.

Την ικανοποίησή του για την ένταξη των έργων στο ΠΔΕ εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος ανάφερε και τα εξής:

«Η θετική εξέλιξη και κυρίως η επικείμενη υλοποίηση των τριών έργων είναι αποτέλεσμα της προετοιμασίας που έγινε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας/Π.Ε. Άρτας, της συνεργασίας που υπήρξε με τις συναρμόδιες, κατά περίπτωση, υπηρεσίες και της τεκμηρίωσης του αιτήματός μας που έγινε αποδεκτό από τον Υφυπουργό κ. Στάθη Γιαννακίδη, με τον οποίο έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία. Πρόκειται για τρία έργα, το καθένα με τη δική του σημασία για τις τοπικές κοινωνίες και τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο της ισόρροπης ανάπτυξης της Ηπείρου. Βελτιώνουμε τις υποδομές, αυξάνουμε τον πολιτιστικό μας πλούτο, ενισχύουμε τις προοπτικές ανάπτυξης των περιοχών μας, με βάση τις ανάγκες και τα πλεονεκτήματά τους».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς δήλωσε: «Πλέον ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Με το που τελείωσε η πρώτη φάση το έργου συνεχίσαμε τις μελέτες, γρήγορα και ουσιαστικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες καταθέσαμε έγκαιρα το τεχνικό δελτίο. Είναι αλήθεια ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα υπήρξε θετική ανταπόκριση από το Υπουργείο Υποδομών. Τώρα στόχος είναι να δημοπρατήσουμε άμεσα για να υλοποιηθεί η Β`φάση. Επόμενος στόχος για εμάς είναι να μελετηθεί το επόμενο τμήμα Μεγαλόχαρη-Μεσόπυργος και ευελπιστούμε με τη θετική ψήφο των κατοίκων της περιοχής να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε τον άξονα υλοποιώντας αυτό το σημαντικό έργο. Όραμα μας παραμένει η άρση της απομόνωσης όλης περιοχής και μέσω αυτού του σύγχρονου άξονα να συνδεθεί με την Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία.

Κοσσυβάκης: Εργο πνοής για την ανάπτυξη της περιοχής

Το στέλεχος του Ευρωκοινοβουλίου και γνωστός για τη μεγάλη του προσπάθεια να αναδείξει μία από τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας, Αντώνης Κοσσυβάκης δήλωσε την ικανοποίηση του λεγόντας «ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά για την εξασφάλιση των πιστώσεων για την βελτίωση-ασφαλτόστρωση του δρόμου Αστροχώρι-Μεγαλόχαρη. Ευχαριστούμε επίσης τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη ο οποίος πρόσφατα είχε επισκεφθεί την Κοιλάδα του Αχελώου, την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και τον Βουλευτή Άρτας Βασίλη Τσίρκα. Έργο πνοής για την ανάπτυξη της περιοχής μας και πάγιο αίτημα των κατοίκων. Ελπίζουμε σύντομα να εγκριθεί πίστωση και για τη συνέχιση του δρόμου μέχρι τον Μεσόπυργο».

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ