«Άσπονδοι αδελφοί..», Παρουσίαση βιβλίου

Το βιβλίο του Σταύρου Ζουμπουλάκη «Άσπονδοι Αδελφοί: Εβραίοι, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι» θα παρουσιαστεί στα Γιάννινα, σε εκδήλωση που οργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις οκτώμισι το βράδυ, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ανέφερε ότι ο Σταύρος Ζουμπουλάκης αποτελεί μία σημαντική φυσιογνωμία της εποχής μας και μαζί ένα σημαντικό φίλο της πόλης.

Καθώς οι θρησκευτικοί πόλεμοι μαίνονται ιδιαίτερα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και εξάγονται στην Ευρώπη, το περιεχόμενο του βιβλίου καθίσταται επίκαιρο.

Ειδική μνεία έκανε στους ομιλητές της εκδήλωσης τον  Θεοδόσιο Μαρτζούχο εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Πρεβέζης, το δημοσιογράφο και συγγραφέα Θανάση Γιαλκέτση.

Η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου αναφέρθηκε εκτενώς στο περιεχόμενο του βιβλίου το οποίο επιχειρεί να φωτίσει ένα ζήτημα δύσκολο και πάντα επίκαιρο.

Η συνύπαρξη λαών με διαφορετικές θρησκείες δεν υπήρξε πάντα εύκολη και συχνά συνοδεύτηκε από αιματηρά γεγονότα. Μέσα από ιστορικά γεγονότα λοιπόν και συγκρούσεις το περιεχόμενο του βιβλίου γίνεται επίκαιρο και αναδεικνύει το γεγονός ότι η πολυπολιτισμικότητα είναι ένα διαρκές ζητούμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ