Άσκηση αντιμετώπισης μεγάλης πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Ιωαννίνων

pirkagia geniki

Άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς, μεγάλης έκτασης, με την κωδική ονομασία «Δια Πυρός» θα πραγματοποιήσει αύριο στις δέκα το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η άσκηση θα διεξαχθεί υπό το πλαίσιο σεναρίου επιχειρησιακής αντιμετώπισης μεγάλης αγροτοδασικής πυρκαγιάς  και θα υλοποιηθεί με ρεαλιστικές ενέργειες καταστολής στο τακτικό επίπεδο με εμπλοκή τόσο των δυνάμεων-πόρων του Πυροσβεστικού Σώματος όσο και των δυνάμεων-πόρων των εμπλεκόμενων φορέων που συνδράμουν το Πυροσβεστικό Σώμα.

Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι να διαπιστωθεί σε ρεαλιστικές συνθήκες ο βαθμός επιχειρησιακής ετοιμότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση φορέων.

Προκειμένου η άσκηση να προσεγγίζει κατά το δυνατόν τις πραγματικές συνθήκες επέμβασης, επιλέχθηκε ως χώρος διεξαγωγής η περιοχή Αμπέλια Σταυρακίου και ο οικισμός της Πεντέλης στα Ιωάννινα.

Το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς τοποθετείται στον λόφο Ψηλογορίτσας σε χορτολιβαδική – δασική έκταση η οποία βρίσκεται σε όρια ζώνης μίξης δάσους- αραιοκατοικημένου αστικού ιστού, με σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος όπως το Ίδρυμα Νεομάρτυς Γεώργιος (Άσυλο Ανιάτων) και του Περιαστικού δάσους Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ