Ασφαλιστικά μέτρα από τις Ενώσεις για τη Δωδώνη, διαφωνία στην ΠΕΔ για την ακύρωση του διαγωνισμού

DODONI9Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου, έχει πάρει μέχρι σήμερα, το σύνολο σχεδόν των αποφάσεων ομόφωνα. Όμως στο πιο καυτό θέμα που προέκυψε, τα μέλη του, δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν.

Πρόκειται για το ζήτημα της Δωδώνης, το οποίο ήρθε εκτάκτως προς συζήτηση μετά την ανακοίνωση πώλησης.

Οι μικροκομματικές πολιτικές ή κατά άλλους οι προσωπικές επιλογές, στάθηκαν πιο πάνω από την κοινή λογική και απέδειξαν ότι η πώληση της Δωδώνης αρχίζει να βρίσκει συμπαραστάτες και εντός Ηπείρου.

Μετά από μία πολύωρη συζήτηση η παράταξη της αντιπολίτευσης, που εκφράστηκε από τον επικεφαλής της Νίκο Γκόντα, αρνήθηκε να συμφωνήσει με την πρόταση της πλειοψηφίας και το αίτημα για ακύρωση του διαγωνισμού.

Μίλησε λοιπόν για αχαλίνωτη κομματικοποίηση της εταιρίας, για την ανάγκη στήριξης των κτηνοτρόφων, για παραμονή της έδρας στα Γιάννινα και διατήρηση των θέσεων εργασίας, για να συμπληρώσει ότι «είμαστε κατόπιν εορτής» και ως ΠΕΔ «δεν θα πρέπει να μπούμε στο θέμα του επιχειρηματικού ανταγωνισμού».

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν εκ μέρους των Ενώσεων οι Βασίλης Λύτης και Θεοχάρης Γκολιούμης, οι οποίοι ενημέρωσαν για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Χαρακτήρισαν σκανδαλώδη την πώληση και έκαναν λόγο για πλήρη αδιαφάνεια.

Οι Ενώσεις κατέθεσαν ήδη ασφαλιστικά μέτρα με βασικό τους επιχείρημα την παραβίαση του καταστατικού της εταιρίας, η τύχη των οποίων θα κριθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Η ΠΕΔ κατά πλειοψηφία αποφάσισε να ζητήσει την ακύρωση του διαγωνισμού και φυσικά η πλειοψηφία των αυτοδιοικητικών της Ηπείρου θα δώσει το παρόν στη συγκέντρωση των κτηνοτρόφων που θα γίνει την Τρίτη στις 11 το πρωί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ