Αρτιότερο το Άκτιο αλλά δεν αποκλείονται τα Γιάννινα για τη βάση εναέριας διάσωσης

aerodiasosi

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο μεταφοράς της Περιφερειακής Βάσης Ετοιμότητας- Επιφυλακής Πυροσβεστικού Σώματος από το Άκτιο στα Ιωάννινα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς.

Το νομοσχέδιο για τον εθνικό μηχανισμό εναέριας έρευνας και διάσωσης συζητήθηκε την Δευτέρα σε δύο συνεδριάσεις της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής πριν εισαχθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια.

Στην πρώτη συνεδρίαση μάλιστα τοποθετήθηκαν και αρκετοί εκπρόσωποι φορέων.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι βλέπει θετικά την πρόταση που έχει γίνει για μεταφορά των δύο βάσεων από το Άκτιο στα Ιωάννινα και από την Λάρισα στο Βόλο.

Την συγκεκριμένη πρόταση είχε καταθέσει η ομάδα «Θεοφάνης- Ερμής Θεοχαρόπουλος» και την είχε παρουσιάσει αναλυτικά το Epiruspost.

Σχετικά με την περίπτωση των Ιωαννίνων ο κ. Τουρνάς σημείωσε ότι δεν επιλέχθηκε ως βάση καθώς κρίθηκε ότι το αεροδρόμιο του Ακτίου παρέχει καλύτερη εξυπηρέτηση. Μάλιστα ένα από τα προβλήματα στα Γιάννινα σχετίζεται με τον ανεφοδιασμό καυσίμων. Συνεχίζοντας πάντως συμπλήρωσε ότι είναι μία εναλλακτική λύση που δεν έχει αποκλειστεί. «Θα το συζητήσουμε και θα δούμε πως θα το διορθώσουμε» ανέφερε στην τοποθέτησή του.

Ο εθνικός μηχανισμός σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει με μισθωμένα μέσα και θα παρέχεται δωρεάν για όλους τους πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ