Άρτα και Θεσπρωτία στο 1, Πρέβεζα στο 2

xartis epirus

Επίπεδο ένα για την Άρτα και την Θεσπρωτία, επίπεδο δύο για την Πρέβεζα. Οι τρεις νομοί της Ηπείρου, είναι αυτοί που έχουν το μικρότερο πρόβλημα από την πανδημία το τελευταίο διάστημα σε αντίθεση με τα Γιάννινα τα οποία βρίσκονται στο επίπεδο τρία, της αυξημένης δηλαδή επιτήρησης.

Δείτε αναλυτικά: Σε αυξημένη επιτήρηση ο Νομός Ιωαννίνων

Όπως τονίστηκε κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, ο καθορισμός του επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας (πχ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης.

Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας που να δικαιολογούν εξαιρέσεις σε τοπικό επίπεδο εντός της περιφερειακής ενότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ