Άρτα: Επιστολή στον Σαμαρά για το ΚΕΝ

artaΤη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) στην Άρτα ζητούν με επιστολή τους από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά οι βουλευτές, ο αντιπεριφερειάρχης και οι δήμαρχοι του νομού. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και στους αρχηγούς των κομμάτων.

Στην επιστολή τους σημειώνουν ότι «δεν έχει περάσει παρά ένα μόνο έτος από την προηγούμενη αλλαγή του χωροταξικού σχεδιασμού των στρατοπέδων της χώρας κατά την οποία καταργήθηκαν στρατόπεδα στην κεντρική και νότια Ελλάδα και στην οποία τονίσθηκε η σημασία της ύπαρξής τους σε παραμεθόριες και οικονομικά δυσπραγείς περιοχές».

«Προκαλεί τουλάχιστον απορία» αναφέρουν «η φημολογούμενη επαναλειτουργία στρατοπέδων που έκλεισαν για τους παραπάνω λόγους και η απαξίωση ή η διακοπή λειτουργίας άλλων, που αποτελούν πλέον σημαντικότατο στοιχείο από το εναπομείναν πλαίσιο οικονομικής ανάπτυξης, σε καιρούς δυσβάστακτης οικονομικής κρίσης για τους κατοίκους της περιφέρειας».

Στην επιστολή τονίζεται:«Το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, αποτελεί για την Άρτα και την ευρύτερη περιοχή, οικονομικό κύτταρο μεγάλης σημασίας, η δε παρουσία των νεοσυλλέκτων κατά τις ημέρες της κατάταξής τους δίνει ζωή και παλμό σε καιρούς δύσκολους και ζοφερούς, σε μία από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι στα πλαίσια της δημοσιονομικής αναδιάρθρωσης και της οικονομικής ανάπτυξης θα λάβετε υπόψη όλες τις παραμέτρους που σας αναφέραμε και ενδεχόμενη απόφασή σας θα σταθεί αλληλέγγυα στον αγώνα των πολιτών της Άρτας για ευημερία και ανόρθωση του βιοτικού τους επιπέδου μέσα σε αίσθημα δικαιοσύνης.

Κάθε προσπάθεια απαξίωσης του ΚΕΝ Άρτας ή μετατροπής του προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες ανάγκες πλην αυτών του Κέντρου Κατάταξης ή Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων θα βρει απέναντί της το σύνολο των κατοίκων της περιοχής».
Την επιστολή υπογράφουν οι:
Γεώργιος Στύλιος, βουλευτής ΝΔ
Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
Χρήστος Γκόκας, βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Βασίλης Ψαθάς αντιπεριφερειάρχης
Γ.Παπαλέξης δήμαρχος Αρταίων
Ε. Γιαννούλης δήμαρχος Νικ.Σκουφά
Δ. Γαλλίκας δήμαρχος Γ.Καραϊσκάκη
Χ. Χασιάκος δήμαρχος Κεντρ. Τζουμέρκων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ