Άρον άρον αναδίπλωση για τους… αυλικούς

BOYLH_3Την τελευταία στιγμή υπαναχώρησε η κυβέρνηση στο θέμα των υπαλλήλων της Βουλής και δεν προχωρά στη μείωση των αποδοχών τους, αποσύροντας σχετική διάταξη.

Η αναδίπλωση έγινε μετά τις απειλές των υπαλλήλων για κινητοποιήσεις ενόψει της ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου, αλλά και εξαιτίας της ευρείας συμπαράστασης στα αιτήματά τους από όλες σχεδόν τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου.

Έτσι, οι υπάλληλοι της Βουλής μπορούν να παίρνουν έως και 630 ευρώ περισσότερα από τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους, λόγω των ωρών των υπερωριών που εγγράφουν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας το απόγευμα της Τρίτης πήρε εντολή από τον πρωθυπουργό να συντάξει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η δημοσιογράφος Μαρία Σπυράκη. Το ένα εκ των δυο άρθρων που περιλάμβανε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου φέρεται να έλεγε ότι οι πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων της Βουλής θα εξισώνονταν με τις αποδοχές και τα επιδόματα των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών. Το δεύτερο άρθρο φέρεται να ανέφερε ότι ο αριθμός των ωρών των υπερωριών δεν θα μπορούσε να υπερβαίνει μηνιαίως τις 52, δηλαδή το ποσό των 250 ευρώ.

Και ενώ είχαν συγκεντρωθεί οι υπογραφές των υπουργών και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ήταν έτοιμη, η κυβέρνηση υπαναχώρησε μετά τις “απειλές” για κινητοποιήσεις των υπαλλήλων της Βουλής.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλά και ο υπουργός Οικονομικών είχαν δεσμευθεί από το βήμα της Βουλής ότι δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις για τους υπαλλήλους της Βουλής.

Εν τω μεταξύ, έντονος προβληματισμός επικρατεί στο μέγαρο Μαξίμου για την αναδίπλωση αυτή, αλλά και για τα κόμματα που συμμετέχουν στη κυβέρνηση καθώς δεν κινήθηκαν στην ίδια κατεύθυνση με την αρχική τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ