Αρνητικά όλα τα δείγματα από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα

Αρνητικά είναι όλα τα δείγματα που έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα. Το τελευταίο 24ωρο στο Νοσοκομείο σήμανε συναγερμός καθώς ενημερώθηκε ότι ασθενής που είχε πάρει εξιτήριο προ διημέρου βρέθηκε θετική στον κορωνοιό μετά το τεστ που έκανε σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο της Αθήνας. Η γυναίκα είχε μεταφερθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα την Μεγάλη Πέμπτη και παρέμεινε δύο περίπου βδομάδες στην Παθολογική Κλινική προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα υγείας που σχετιζόταν με χρόνιο αναπνευστικό νόσημα. Αφού εξήλθε από το νοσοκομείο ταξίδεψε για την Αθήνα.

Στην Αθήνα ζει το παιδί της και φτάνοντας εκεί απευθύνθηκαν σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο όπου και οι δύο έκαναν τεστ για Covid-19.

H 63χρονη ήταν θετική στον ιό ενώ το παιδί της αρνητικό.

Έτσι ενημερώθηκε το νοσοκομείο, το οποίο με την σειρά του ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ και από το πρωί της Παρασκευής ακολούθησε όλη την διαδικασία που προβλέπεται από τα πρωτόκολλα.

Πρώτο βήμα η απολύμανση στο θάλαμο όπου νοσηλεύτηκε η ασθενής και η ιχνηλάτηση των επαφών.

Το τελευταίο 24ωρο ελήφθησαν και εξετάστηκαν 45 συνολικά δείγματα. Πρόκειται για 15 δείγματα γιατρών και τα υπόλοιπα ήταν από νοσηλευτικό προσωπικό στην Παθολογική, το Ακτινολογικό και το Πνευμονολογικό, όπως και δύο από συνοδούς ασθενών.

Όλα τα δείγματα αναλύθηκαν στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και είναι αρνητικά.

Σήμερα για καθαρά τυπικούς λόγους ελήφθησαν άλλα 27 δείγματα από εργαζόμενους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Δεν κρίθηκε σκόπιμο να γίνει έλεγχος στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ που με ασθενοφόρο μετέφερε την γυναίκα στο Νοσοκομείο καθώς έχει παρέλθει ήδη διάστημα μεγαλύτερο των 14 ημερών από την στιγμή που έγινε η διακομιδή.

Αυτό ωστόσο που εξετάζεται, μετά και από συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, είναι να επαναληφθεί το τεστ στην ασθενή από άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα στην Αθήνα ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο  ψευδούς αποτελέσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ