Αρχέγονος Αμβρακικός, συνεχίζεται στην Κορωνησία

kastro

kastroΣυνεχίζεται στο Κάστρο (Κούλια) της Κορωνησίας η έκθεση ντοκουμέντων του Αρχέγονου Αμβρακικού η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Φορέων της Κορωνησίας και του Δήμου Αρταίων. Η έναρξη της έκθεσης έγινε στις 6 Αυγούστου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 20 Αυγούστου με ώρες λειτουργίας από 6 έως 9 μ.μ. Υπεύθυνος της Έκθεσης είναι ο κ. Κων/νος Δημ. Ρώσσος, Οικονομολόγος – Ερευνητής – Συγγραφέας ο οποίος σε σημείωμά του αναφέρει τα εξής: «Βασικά σημεία ενδιαφέροντος, εκτός των άλλων είναι:

1.Η καταγωγή και η ρίζα των λέξεων, ΕΛΛΑΣ και ΕΛΛΗΝΕΣ

2.Η καταγωγή αυτή καθ’ εαυτή της «Ευρώπης», καθώς αποδεικνύεται ότι η καταγωγή της Ευρώπης είναι Ελληνική από την προϊστορία, καθώς και ότι Ευρώπη ίσον Ελλάδα.

3.Οι Έλληνες, τα Ελληνικά φύλα κατοικούσαν ως γηγενή στο μεγαλύτερο μέρος του Ευρωπαϊκού χώρου (και πέραν της οροσειράς του Αίμου – Ελληνικό όνομα), αλλά εκδιώχθηκαν από άλλες φυλές όπως βίκινγκς, Γαλάτες, Ούννους που η ουρά τους ήταν οι Σλάβοι κλπ.

4.Με βάση τα συμπεράσματα ειδικών επιστημόνων ως προς τον σκελετό και το κρανίο που βρέθηκε στα Πετράλωνα της Θεσσαλονίκης, καθώς και με άλλα ευρήματα, διαπιστώνεται ότι η θεωρία η οποία αναφέρει ότι όλοι οι Ευρωπαίοι, προέρχονται από μια Ινδοευρωπαϊκή φυλή, είναι περισσότερο άστοχη, για να μην χρησιμοποιήσω την Αριστοφανική διάλεκτο».

Σκοπός των διοργανωτών είναι η έκθεση να παραμείνει ανοιχτή και μετά τις 20 Αυγούστου ώστε να δοθεί η δυνατότητα να την επισκεφθούν και μαθητές σχολείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ