Αποπνικτικά στο λεκανοπέδιο, καπνοί σε όλη την Ήπειρο

kapnos lekanopedio

Όσο περνά η ώρα τόσο πιο αποπνικτική γίνεται η κατάσταση στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων ενώ καπνοί έχουν γεμίσει την ατμόσφαιρα στις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου.

Ο καπνός όπως και η μυρωδιά του καμένου που αναφέρεται από πολλούς προέρχονται από τις μεγάλες φωτιές που κατακαίνε στην Αλεξανδρούπολη και είναι ενδεικτικά στοιχεία της εφιαλτικής κατάστασης που επικρατεί στις περιοχές της Θράκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου, το πρωί της Τρίτης, ο  καπνός από την πυρκαγιά στην περιοχή του Έβρου έφτασε περίπου 950 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά, καλύπτοντας έκταση ίση με περίπου 110.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Ιωάννινα αλλά και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου δέχεται συνεχώς κλήσεις από πολίτες που αδυνατούν να πιστέψουν ότι τόσο πυκνοί καπνοί έχουν μεταφερθεί από την άλλη άκρη της Ελλάδας και ανησυχούν για κάποια φωτιά στην περιοχή.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • kapnos preveza

Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες όπως και η Πολιτική Προστασία στην Ήπειρο παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς και τις επόμενες ημέρες καθώς δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή του καιρού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ