Απόλυτη ψυχραιμία και υψηλή ετοιμότητα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο!

nosokomeio_kerkira1

Με απόλυτη ψυχραιμία και με την εμπειρία που διαθέτει από την διαχείριση πολλών και δύσκολων περιστατικών κατά το παρελθόν, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων υποβάλλει στις προβλεπόμενες εξετάσεις τον 51χρονο που έφτασε από την Κέρκυρα καθώς θεωρήθηκε κρούσμα ύποπτο για κορωνοιό.  Πρόκειται για άνδρα Πακιστανικής καταγωγής ο οποίος πριν λίγες ημέρες είχε επισκεφθεί συγγενικά του πρόσωπα στο Μιλάνο. Σήμερα εμφάνισε συμπτώματα παρόμοια με αυτά του ιού και έτσι μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό, που αποτελεί ένα από δεκατρία νοσοκομεία αναφοράς που έχουν οριστεί σε ολόκληρη την χώρα.

Οι άνδρες του ΕΚΑΒ φορούσαν τις ειδικές προστατευτικές στολές όπως και οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο οι οποίοι τον οδήγησαν στην Μονάδα Λοιμωδών προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • nosokomeio kerkira1

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων οι πάντες είναι πολύ ψύχραιμοι, όπως απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις. Το νοσοκομείο εξάλλου διαθέτει και το έμψυχο δυναμικό αλλά και τον απαιτούμενο εξοπλισμό για να ανταποκριθεί σε κάθε περιστατικό.

Το νοσοκομείο έχει δημιουργήσει ειδικό χώρο και στα Επείγοντα Περιστατικά ώστε να υποδέχεται ύποπτο κρούσμα χωρίς να υπάρχει επαφή με τους υπόλοιπους χώρους του ιδρύματος.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συμβουλεύει τις επόμενες ημέρες άνθρωποι που έρχονται από τις πληττόμενες περιοχές της βόρειας Ιταλίας πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων να μένουν στο σπίτι και να ειδοποιούν τον γιατρό τους ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ