Απολύσεις στην «Πίνδο» καταγγέλλει το ΕΚΙ

pindos egkatastaseis

Απολύσεις στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Πίνδος» καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Το ΕΚΙ υποστηρίζει ότι εργαζόμενοι δούλευαν από 12 ως 14 ώρες χωρίς ρεπό για ολόκληρες βδομάδες παρόλα αυτά χαρακτηρίστηκαν αντιπαραγωγικοί και οδηγήθηκαν στην απόλυση.

Ειδική μνεία κάνει στην περίπτωση εργάτη που απήργησε στις 26 Νοεμβρίου. Νωρίτερα ο ίδιος είχε μείνει σε 14ήμερη καραντίνα με τους ευπαθείς γονείς του χωρίς κανένας να αναλάβει την ευθύνη για την υγειονομική περίθαλψη ή την διενέργεια τεστ.

«Η κυβέρνηση είναι αυτή που δίνει το δικαίωμα στο μεγάλο κεφάλαιο να ξεσαλώνει. Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας το μόνο που έκανε για τους εργαζόμενους ήταν τα παλαμάκια στα μπαλκόνια. Τα μόνα μέτρα που πήρε ήταν για να εξασφαλίσει τα κέρδη των επιχειρήσεων, σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.

Η εργοδοτική τρομοκρατία και οι απολύσεις πρωτοπόρων εργατών πάνε χέρι χέρι με την καταστολή των αγώνων και της δράσης των συνδικάτων. Αυτή η τακτική τους είναι απαραίτητη για την προετοιμασία του επόμενου διαστήματος. Στρώνουν το έδαφος για δεκάωρα, για απλήρωτες υπερωρίες, για 200 ευρώ μισθό,  για ποινικοποίηση του απεργιακού δικαιώματος.

Οι συνάδελφοι της ΠΙΝΔΟΣ έχουν κάθε λόγο να εξοργιστούν με αυτή την εξέλιξη! Η εργοδοσία της ΠΙΝΔΟΣ προσπαθεί να στείλει μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους της, ότι «όποιος σηκώνει κεφάλι, απολύεται». Το εργατικό κίνημα, το ΕΚΙ και τα ταξικά σωματεία θα τους γυρίσουμε το μήνυμα μπούμερανγκ!» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ