Απολυμάνσεις στα σχολεία των Ιωαννίνων

apolimansi_ioannina1

Προληπτικές απολυμάνσεις πραγματοποιούνται καθημερινά σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Ιωαννιτών, με στόχο τη «θωράκισή» τους απέναντι στον κορονοϊό, παρά το γεγονός ότι παραμένουν κλειστές.

Τόσο η Πρωτοβάθμια όσο και η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, λαμβάνουν από την πρώτη στιγμή όλα τα  απαραίτητα και αναγκαία μέτρα για τη διαφύλαξη της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Εξειδικευμένα συνεργεία βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Καπλάνειο και στο συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των διευθυντών των σχολείων και προέβησαν σε απολύμανση αιθουσών, διαδρόμων, γραφείων και χώρων συναθροίσεων των μαθητών.

Είχε προηγηθεί εκτενής καθαρισμός όλων των χώρων από τις σχολικές καθαρίστριες, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τις Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • apolimansi ioannina1

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Βασίλης Τσαμπαλάς επεσήμανε ότι οι απολυμάνσεις πραγματοποιούνται προληπτικά, και εάν χρειαστεί θα επαναληφθούν, ώστε όταν οι μαθητές επιστρέψουν να είναι απόλυτα ασφαλείς.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φιλιώ Νόκα- Ζαράχη σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή δόθηκαν σαφείς οδηγίες στους Διευθυντές των σχολείων για όλα τα μέτρα καθαριότητας που πρέπει να πάρουν όπως και για τον προγραμματισμό απολυμάνσεων. Σκοπός οι μονάδες να διατηρηθούν καθαρές και να είναι πανέτοιμες όταν οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ