Απολογισμός ουσίας κι αντιπολίτευση από…τα παλιά

DIM_SYMBOYLΣε έναν πλήρη και αναλυτικό απολογισμό για όλα όσα έγιναν τους δεκαοκτώ μήνες προχώρησε η Δημοτική Αρχή σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε μία εποχή ιδιαίτερη λόγω της μεγάλης διοικητικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη και της οικονομικής κρίσης που πλήττει με ένταση και την αυτοδιοίκηση, δόθηκαν όλα τα στοιχεία για την πορεία του Δήμου ανά τομέα και η αναλυτική εικόνα για τα οικονομικά και τα έργα.

Η Δημοτική Αρχή, όπως προκύπτει από τους αριθμούς έκανε μία τιτάνια προσπάθεια για νοικοκύρεμα στο Δήμο Ιωαννιτών η οποία απέδωσε καρπούς καθώς αποπληρώθηκαν εκατομμύρια από οφειλές παρελθόντων ετών σε μία περίοδο μάλιστα όπου οι περικοπές θεσμοθετημένων πόρων ήταν συνεχείς.

Φυσικά η οικονομική κατάσταση παραμένει δύσκολη λόγω όμως της γενικότερης κρίσης.

Στο ίδιο διάστημα ο Δήμος πέτυχε την ένταξη έργων συνολικού προϋπολογισμού 135 εκατομμυρίων ευρώ ενώ υπό αξιολόγηση βρίσκονται προτάσεις μας τόσο στο ΕΣΠΑ όσο και στο Πράσινο Ταμείο όπου κατατέθηκε πρόταση για την πλατεία Χατζή.

Στα δέκα εκατομμύρια ανέρχεται η πρόταση του Δήμου Ιωαννιτών που κατατέθηκε στο πρόγραμμα Αγροτικής Αναγέννησης και περιλαμβάνει έργα σε όλα τα διαμερίσματα των δημοτικών ενοτήτων.

Κατά τη διάρκεια του απολογισμού παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για τα οικονομικά, τα έργα, την καθαριότητα και το πράσινο, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, τη ΔΕΥΑΙ, την Κοινωνική Πολιτική, τον πολιτισμό, τις σχολικές επιτροπές, τον τουρισμό, τις νέες τεχνολογίες, την αγροτική ανάπτυξη, τη δημοτική αστυνομία, τα κληροδοτήματα, τη ΔΗΑΝΕΤΑΙ, το Σπήλαιο Περάματος και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Βαθιά μας υποχρέωση σήμερα, είναι να μην περάσουμε το μήνυμα της κατάρρευσης, αλλά να εμπνεύσουμε αισιοδοξία στους δημότες μας. Θα δώσουμε μάχη για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου και για να αποδώσουμε στον πολίτη όσα του ανήκουν. Ο Δήμος έχει υποχρέωση να εμπνεύσει, να οραματιστεί, να σχεδιάσει και να πετύχει. Καλώ όλους να συστρατευθούν σε αυτή την προσπάθεια ώστε να μην γίνουμε μέρος του προβλήματος, αλλά να βρεθούμε μπροστά με προτάσεις και λύσεις», ανέφερε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

Απέναντι στον απολογισμό αυτό υπήρξε μία χλιαρή αντιπολίτευση με την παράταξη του κ. Γκόντα να αναλώνεται σε θέματα από τα παλιά όπως οι συμβασιούχοι της πρώην ΑΔΕΙ και να επικεντρώνει την κριτική της στις λακκούβες και τις λάμπες. Φυσικά η παράταξη θυμήθηκε τα γνωστά περί πρωταθλητισμού στα έργα και πλεονάσματος στο Δήμο το οποίο σε αυτή τη συνεδρίαση ανέβηκε κιόλας κατά μερικά εκατομμύρια.

«Ζείτε το μύθο σας» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση που έδωσε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

Πιο ουσιαστικές ήταν οι τοποθετήσεις από τους επικεφαλείς των άλλων παρατάξεων Δημήτρη Τασούλα, Στέφανο Σκοπούλη και Χρήστο Μαντά οι οποίες περιείχαν και πολλές αναφορές στον Καλλικράτη και την παρούσα πολιτική συγκυρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ