Απολογισμός δράσης και σκληρή κριτική

zigouris-giorgosΑπολογισμό δράσης για την παράταξη και αντίδρασης προς τη δημοτική αρχή Ζηρού έκανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Ζυγούρης στη σάλα του ξενοδοχείου στη Φιλιππιάδα. Παρότι το είχαν ονομάσει «κοπή πίτας της Συνεργασίας Πολιτών», είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας ενδεικνυόμενης, για το χρόνο που πραγματοποιήθηκε, πολιτικής εκδήλωσης.

Μετά από ένα χρόνο λειτουργίας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο συνδυασμός που κατήλθε ανεξάρτητος με διακομματική συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό του και πέτυχε τη δεύτερη θέση κόντρα στην επίσημη επιλογή του ΠαΣοΚ, έκανε την πρώτη δημόσια, ανοιχτή, πολιτική συγκέντρωση.

Απέναντι στον «απολογισμό του τίποτα» που δεν έκανε η δημοτική αρχή Ζηρού, εμείς θα αναδείξουμε όσα επιχειρήσαμε τον πρώτο χρόνο και θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε τη δημοτική αρχή, που η στάση της βασίζεται στην ηθικολογία και τη δήθεν αξιοκρατία, είπε ο κ. Ζυγούρης μεταξύ άλλων και αφού παρέθεσε παρεμβάσεις της δημοτικής του ομάδας εντός του Δ.Σ και της ευρύτερης λειτουργίας του δήμου.

Η καταγγελία συνεχίστηκε με παραδείγματα απευθείας αναθέσεων και έλλειψη ώριμων έργων για το ΕΣΠΑ. «πολύ εύκολα με πρόσχημα τον περιορισμό των διαθέσιμων χρηματοδοτήσεων δίνεται η ίδια απάντηση, δεν υπάρχουν πιστώσεις. Εκεί όμως που θέλανε βρήκανε πιστώσεις. Αδιάψευστος μάρτυρας οι απευθείας αναθέσεις καταστρατηγώντας κάθε αρχή διαφάνειας και αξιοκρατίας(απευθείας αναθέσεις έργων, επιλογή ειδικών συνεργατών από προεκλογικούς υμετέρους τους και συγγενείς τους). Μια κοινωφελής επιχείρηση που στόχο έχει μόνο και μόνο την αποκατάσταση υμετέρων… Όσο για το ΕΣΠΑ, το κομμάτι της οδοποιίας έχει σχεδόν κλείσει και δεν κατάφεραν να εντάξουν έστω ένα έργο. Το μόνο έργο που εντάχθηκε είναι η αντικατάσταση κεντρικού αγωγού ύδρευσης από τη θέση «Παρίσι» της Τ.Κ Ριζοβουνίου έως τη θέση Γκιρόδα Παπαδατών, (2.370.00,00) έργο ουσιαστικά ώριμο από την πρώην αρχή του δήμου Θεσπρωτικού…»

Από την εκδήλωση απουσίαζαν αρκετά τρανταχτά ονόματα που στήριξαν την κίνηση προεκλογικά, όπως ο πρώην νομάρχης Βασίλης Ιωάννου, ενώ ήταν εκεί οι περιφερειακοί σύμβουλοι της περιοχής Βασίλης Γιολδάσης και Δήμητρα Αναγνώστου καθώς και πρόσωπα από Τοπικές Κοινότητες που ανήκαν στους υποστηρικτές του δημάρχου Δημήτρη Γιολδάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ