Αποκριάτικο ξεφάντωμα στις τζαμάλες

TZAMALESΟι τζαμάλες αποτελούν και φέτος την κορυφαία στιγμή της Γιαννιώτικης Αποκριάς. Ένα από τα ωραιότερα έθιμα, που δεν συναντάται σε πολλές περιοχές της χώρας, αναβιώνει με τη στήριξη του Πνευματικού Συλλόγου, των τοπικών συμβουλίων και των συλλόγων της περιοχής. Παράλληλα το Πνευματικό Κέντρο διοργανώνει κι άλλες εκδηλώσεις τις επόμενες ημέρες που σίγουρα θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Μπέρδε και ξεμπέρδε στην Κεντρική Πλατεία

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου και οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς ξεκινούν στις 11 το πρωί, στην Κεντρική Πλατεία, με το χορό του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Παιδιού «Ρόδα». Οι εμψυχώτριες της Ρόδας μεταμφιέζονται σε παλιούς… μαστόρους και μαγαζάτορες και παρασύρουν τα παιδιά στο χορό και στο παιχνίδι. Οι μαθητές του Εικαστικού Εργαστηρίου παρουσιάζουν ένα σατυρικό δρώμενο. Στις 12 το μεσημέρι δεκαπέντε Πολιτιστικοί Σύλλογοι από όλο του Λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων ανταμώνονται στην Στρατολογία (οδός Δωδώνης) και χορεύοντας και τραγουδώντας κατεβαίνουν και αυτοί στην πλατεία. Χοροί, γαϊτανάκι, βλάχικος γάμος και άλλα αποκριάτικα δρώμενα συνοδευόμενα από ζωντανή μουσική. Συμμετέχουν: Πολιτιστικός Σύλλογος Κάστρου, Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Λούτσα», Πολιτιστικός Σύλλογος Λακκωμάτων, Πολιτιστικός Σύλλογος Ζευγαριών, Πολιτιστικός Σύλλογος Καρδαμιτσίων, Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρόπουλου – Δουρούτης, Σύλλογος Γυναικών του οικισμού Σεισμοπλήκτων, Πολιτιστικός Σύλλογος Κρύας, Πολιτιστικός Σύλλογος Αμφιθέας, Μικρασιατικός Σύλλογος Γυναικών Μπάφρας – Νεοκαισάρειας, Φιλοπρόοδος Κίνηση Κοσμηράς, Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελιάς, Πολιτιστικός Σύλλογος Λογγάδων, Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσοχωρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Περάματος.

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις γειτονιές των Ιωαννίνων οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι με τη στήριξη του Πνευματικού Κέντρου ανάβουν τις παραδοσιακές τζαμάλες. Χορός γύρω από τη φωτιά, δωρεάν κρασί, παραδοσιακά εδέσματα και αργά το βράδυ παραδοσιακή φασολάδα.

Τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, το Πνευματικό Κέντρο καλεί τους Γιαννιώτες και τους επισκέπτες της πόλης μας να γιορτάσουν τα Κούλουμα στο Πάρκο Πυρσινέλλα (Γιαννιώτικο σαλόνι), από τις 12 το μεσημέρι με εδέσματα της ημέρας, μουσική και χορό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ