Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο δίκτυο Ανατολής

solinesΜία ακόμη βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης της Ανατολής, που σημειώθηκε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, ανέδειξε τα τεράστια προβλήματα που έχει το δίκτυο της δημοτικής κοινότητας. Η κινητοποίηση της ΔΕΥΑΙ ήταν άμεση. Συνεργεία της επιχείρησης και τεχνικοί της Δημοτικής Ενότητας Ανατολής εργάστηκαν εντατικά προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλή υδροδότηση της περιοχής, πράγμα που έγινε αργά το απόγευμα.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Δημήτρης Θεμελής, σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι η πολλοστή φορά όπου η επιχείρηση προκειμένου να επιδιορθώσει μία βλάβη είναι υποχρεωμένη να προχωρά στην διακοπή νερού σε όλο το δίκτυο.

Αυτό είναι και χρονοβόρο αλλά και πολλαπλασιάζει τα προβλήματα για τους καταναλωτές. «Έγιναν τεράστια λάθη, τα οποία τώρα πρέπει να βρούμε τρόπο να τα αντιμετωπίσουμε», σημείωσε ο κ. Θεμελής.

Τα χρήματα που δαπανήθηκαν για το δίκτυο ύδρευσης της Ανατολής, δεν έπιασαν τελικά τόπο, επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων Θανάσης Μανταλόβας.

«Οι πολίτες της Ανατολής έχουν δίκιο να νιώθουν αγανακτισμένοι.

Είναι αδιανόητο σε κάθε μικρή ή μεγάλη βλάβη στο εσωτερικό δίκτυο της Ανατολής – για το οποίο έχουν επενδυθεί έως τώρα περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια ευρώ – να απαιτείται διακοπή της τροφοδοσίας με νερό όλης της Ανατολής προκειμένου να αποκατασταθεί μια βλάβη.

Δυστυχώς έως τώρα ούτε η λειτουργία του εσωτερικού υδρευτικού δικτύου έχει βελτιωθεί ούτε η εξοικονόμηση νερού – παρά τις τεράστιες διαρροές – έχει επιτευχθεί, αφού το παλαιό δίκτυο εξακολουθεί να είναι σε παράλληλη λειτουργία.

Οι ευθύνες όσων τις έχουν, είναι τεράστιες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούν να αποτελούν και άλλοθι για το μέλλον», υπογράμμισε ο κ. Μανταλόβας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ