Αποκαλυπτήρια για τον απόμαχο Μετσοβίτη

apomaxos metsovitis

Ο απόμαχος Μετσοβίτης… Ο ηλικιωμένος με την παραδοσιακή στολή που ξεκουραζόταν στο κέντρο της ορεινής κωμόπολης, ήταν μία εικόνα συνηθισμένη σε χρόνους παλιότερους. Η εικόνα αυτή αναβιώνει μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία του φημισμένου Κυριάκου Ρόκου, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή.

Με την οικονομική συνδρομή της Βουλής το άγαλμα ετοιμάστηκε και παρόντος του Προέδρου της Βουλής, του καλλιτέχνη, του Περιφερειάρχη Ηπείρου, των τοπικών αρχών και κατοίκων, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος.

Έργο μνήμης και προοπτικής, το χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο οποίος εξήρε την προσφορά του Κυριάκου Ρόκου, σημειώνοντας ότι δεν ξεχνά την καταγωγή του, αναγνωρίζει τις ρίζες του και επιστρέφει σε αυτές μέσα από την τέχνη του.

Όσο για το άγαλμα του ηλικιωμένου, απόμαχου Μετσοβίτη, με την παραδοσιακή στολή ο Κώστας Τασούλας είπε πως αγναντεύει την πλατεία, σκέφτεται τα παλιά και καμαρώνει για τα καινούρια.

Ο Κυριάκος Ρόκος στο άγαλμα αποτύπωσε την εικόνα που κουβαλούσε από τους απόμαχους του Μετσόβου να κάθονται στα παγκάκια. «Μέσα σε έναν απόμαχο έχουν μπει όλοι όσοι έχω γνωρίσει» ανέφερε.

Τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο της Βουλής αλλά και τον Κυριάκο Ρόκο εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο. Παράλληλα ευχήθηκε και επίσημα στη νεοεκλεγείσα δήμαρχο του Μετσόβου σημειώνοντας ότι θα πρέπει να την στηρίξουν όλοι στο δύσκολο έργο της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ