Απογυμνώνονται οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης

ASTYNOMIA_NYXTAΤα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στην καθημερινή λειτουργία της τοπικής αστυνομίας, εξ αιτίας της αποδυνάμωσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης, εκθέτει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Πρέβεζας, με έγγραφό της προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αποτέλεσε η πρόσφατη εισβολή στο Αστυνομικό Τμήμα του Λούρου και η επίθεση που δέχθηκε ο ένας και μοναδικός αστυνομικός που βρίσκονταν στο κτίριο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, η δύναμη της Διεύθυνσης Πρέβεζας δεν επαρκεί ούτε για την φύλαξη των αστυνομικών καταστημάτων, πόσο δε για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. «Η πολυπόθητη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, που από χρόνια το συνδικαλιστικό κίνημα επιζητεί, πρέπει να γίνει πράξη», τονίζεται στο έγγραφο της Ένωσης.

Να σημειωθεί ότι επιστολή προς την φυσική και την πολιτική ηγεσία για τα προβλήματα των περιφερειακών υπηρεσιών έχει αποστείλει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία, η οποία έχει γίνει αποδέκτης πολλών διαμαρτυριών από τις τοπικές ενώσεις.

«Η τακτική της απογύμνωσης των Περιφερειακών Αστυνομικών Υπηρεσιών που ακολουθείται μέχρι και σήμερα θα πρέπει να επανεξεταστεί άμεσα από την πλευρά σας σύμφωνα με τη πραγματική κατάσταση και τις ανάγκες και να αναληφθούν οι πρωτοβουλίες εκείνες ούτως ώστε ο θεσμός που υπηρετούμε να μπορέσει να σταθεί όρθιος στις δυσκολίες του σήμερα και του αύριο», σημειώνεται στο έγγραφο της ΠΟΑΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ