Αποχώρησε η αναπληρώτρια διοικήτρια

nosokomio

nosokomioΑποχώρησε από τη θέση της αναπληρώτριας διοικήτριας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων η κ. Ελένη Φιλιπποπούλου, με αφορμή τις αλλαγές που επιφέρει στις διοικήσεις η συγχώνευση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Η κ. Φιλιπποπούλου εργάστηκε αθόρυβα και μεθοδικά στα Γιάννινα και υπήρξε από τις παρουσίες εκείνες που προσπάθησαν να λύσουν προβλήματα.

Στην ανοιχτή επιστολή που απέστειλε αναφέρει:

Κατόπιν της τιμητικής για μένα απόφασης του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να μου εμπιστευθεί τα καθήκοντα της Διοικήτριας των Νοσοκομείων Πύργου, Αμαλιάδας, Κρεστένων, κάτω από το νέο καθεστώς διασύνδεσης που αυτά θα λειτουργούν, αποχωρώ από την επίσης τιμητική θέση της Αναπληρώτριας Διοικήτριας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου στους πολύτιμους και αξιόλογους συνεργάτες μου το διάστημα που υπηρέτησα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ξεκινώντας από τον Αντιπρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. και τον Νομικό Σύμβουλο, με τους οποίους είχα την τιμή να συνεργαστώ αγαστά και άψογα όλο το διάστημα της θητείας μου, αλλά ιδιαίτερα το διάστημα εκείνο που είχα την αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης του Νοσοκομείου, η συμπαράστασή τους και η στήριξή τους στα πολύ σοβαρά θέματα που αντιμετωπίσαμε ήταν απόλυτη και καθοριστική και από κοινού καταφέραμε την επίλυσή τους.

Συνεχίζοντας να ευχαριστήσω όλους τους άμεσους συνεργάτες μου, τους αξιόλογους Διευθυντές των Υπηρεσιών, τους Προϊστάμενους Τμημάτων και το προσωπικό που τα στελεχώνει και δημόσια να πώ ότι αισθάνομαι ευτυχής που τους συνάντησα στην υπηρεσιακή μου διαδρομή και συνεργάστηκα μαζί τους.

Ακόμα να ευχαριστήσω για τη συνεργασία όλο το Επιστημονικό και Ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου και να εκφράσω δημόσια την ικανοποίησή μου, γιατί κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας, είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι εκτός από υψηλού επιπέδου επιστήμονες, είναι πρώτα από όλα «άνθρωποι». Υπηρετούν το σύστημα υγείας με ήθος και αυταπάρνηση, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που η χώρα μας διέρχεται και σε αρκετές περιπτώσεις αντιμετωπίσαμε και στο χώρο μας δυσκολίες, τις οποίες αντιπαρήλθαμε από κοινού με γνώμονα τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας στον πολίτη.

Ευχαριστώ επίσης το νοσηλευτικό προσωπικό που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του Νοσοκομείου και συνέβαλε ουσιαστικά σε όλες τις προσπάθειές μας.

Τέλος ευχαριστώ θερμά τους δύο Διοικητές που είχα την τιμή και την τύχη να συνεργαστώ μαζί τους αυτό το διάστημα της θητείας μου τόσο τον κ. Κωσταρά όσο και τον κ. Δημόπουλο.

Θα ήθελα να τονίσω ότι η θητεία μου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο στον εργασιακό μου βίο, που με συγκίνηση «παίρνω» μαζί μου και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω στα νέα καθήκοντα στο χώρο της υγείας.

Δράττομαι της ευκαιρίας, να πώ και δύο λόγια για το έργο μας αυτό το διάστημα που υπηρέτησα με όλους τους προαναφερόμενους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους που το μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας μας έθεσε και του οποίου την ευθύνη παρακολούθησης είχα η ίδια. Καταφέραμε να μειώσουμε κατά 42% τις δαπάνες: στα φάρμακα, στο υγειονομικό υλικό, στο ορθοπεδικό υλικό και λοιπό υλικό, και κατά 25% τις συνολικές δαπάνες, χωρίς αυτό να επηρεάσει το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Αυξήσαμε τα έσοδα αφού εκκαθαρίσαμε νοσήλεια παρελθόντων ετών. Εφαρμόσαμε το διπλογραφικό σύστημα και πετύχαμε για πρώτη φόρα στα τελευταία χρόνια, να έχουμε για το 2010 πλέονασματικό απολογισμό. Εφαρμόσαμε το διπλογραφικό σύστημα, κ.α.

Εύχομαι σε όλους τους μέχρι τώρα συνεργάτες μου, καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ