Αποχέτευση, πλατείες εντάσσονται στο ΕΣΠΑ

ESPA1Ένα σημαντικό έργο υποδομής και προστασίας του περιβάλλοντος της Άρτας. προωθείται με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη προς ένταξη στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για την «αποχέτευση ακαθάρτων των οικισμών Κωστακιών και Κεραματών του Δήμου Άρτας».

Η συγκεκριμένη πράξη, επελέγη για χρηματοδότηση μετά την αξιολόγηση της αίτησης που είχε υποβληθεί στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Άξονα Προτεραιότητας «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Ηπείρου».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 9.233.000 ευρώ και η επιλέξιμη δαπάνη για χρηματοδότηση σε 7.400.691 ευρώ.

Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στους Μουζακαίους Ιωαννίνων

Με άλλη απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επελέγη για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, η πράξη «Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου μεταξύ δημοτικών σχολείων Μουζακαίων». Η αίτηση είχε υποβληθεί από το Δήμο Ιωαννιτών, στο πλαίσιο της πρόσκλησης για τα «Ολοκληρωμένα σχέδια για την Αγροτική Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Ηπείρου». Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 654.000 ευρώ.

* Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου, απέστειλε ήδη στους Δήμους Αρταίων και Ιωαννιτών έγγραφο με το οποίο τους καλεί εντός πέντε εργάσιμων ημερών να επιστρέψουν υπογεγραμμένο το Σχέδιο της Απόφασης Ένταξης κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ