Από τριθέσιο σε διθέσιο υποβαθμίστηκε το Δημοτικό Πραμάντων

pramanta

Από τριθέσιο σε διθέσιο υποβαθμίστηκε το Δημοτικό Σχολείο Πραμάντων ενάμισι μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Το γεγονός αυτό καυτηριάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΙΝΑΛ επιρρίπτοντας ευθύνες στο Υπουργείο Παιδείας και την πολιτική του ηγεσία.

Όπως σημειώνει ένα σχολείο που λειτουργεί υπό ιδιαίτερες, προβληματικές,  καιρικές και συγκοινωνιακές συνθήκες και καλύπτει μια μεγάλη, ορεινή και δυσπρόσιτη Δημοτική περιοχή πλήττεται.  Ένα δημόσιο σχολείο με μαθητές μεταφερόμενους από την Κηπίνα, το Ματσούκι,  την Πλάκα και τους Κτιστάδες καλείται να αναπροσαρμόσει  το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα.  Το άμεσο  αποτέλεσμα αυτής της αστοχίας είναι οι μαθητές της  Α΄ και Β΄ τάξης  να   διαχωριστούν. Θα πρέπει  να μάθουν  να συνυπάρχουν στα διδακτικά τους  ημίωρα σε μεγαλύτερα τμήματα  με μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων – η  Α΄ τάξη με τη Γ΄ και  τη Δ΄ και η Β΄ τάξη με την Ε΄ και τη ΣΤ΄.

Είναι πρωτοφανής η αδιαφορία με την οποία το Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει τις μαθησιακές ανάγκες των μαθητών, οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν αυξημένα προβλήματα λόγω της τηλεκπαίδευσης. Το λιγότερο αστοχία ενεργειών υποδηλώνει κάθε υποβιβασμός που αυξάνει τον μαθητικό πληθυσμό ανά τμήμα  ιδιαίτερα στην σημερινή συγκυρία με την απειλή του covid-19 του κορωνοϊού.

Πρέπει άμεσα να κινητοποιηθούν, να ευαισθητοποιηθούν, οι αρμόδιοι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκπαίδευσης,  ώστε να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Πραμάντων και ο προγραμματισμός των οικογενειών των μικρών μαθητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ