Από τις στημένες δημοσκοπήσεις στις στημένες προκηρύξεις του Μετσόβου….

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • tsompikosΛίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 είχε εμφανιστεί ανά την Ήπειρο εκπρόσωπος εταιρίας η οποία πουλούσε δημοσκοπήσεις σε υποψηφίους δημάρχους. Και κάποιοι βέβαια «τσίμπησαν» γιατί το προεκλογικό άγχος, όπως και να το κάνεις, είναι μεγάλο…

Βέβαια η σχέση που είχαν οι δημοσκοπήσεις αυτές με την πραγματικότητα –καθώς είχαν πλασαριστεί και σε τοπικά έντυπα προς βοήθεια των εκλεκτών- ήταν τόση όση η σχέση της Άντζελα Μέρκελ με την Αντζελίνα Τζολί….

Μαζί με τις εκλογές τελείωσε και η ιστορία αυτή. Απλά κάποιοι την θυμούνται ακόμη.

Το τελευταίο διάστημα και παρακολουθώντας κανείς τις διακηρύξεις έργων που δημοσιεύονται από κάποιους δήμους της Ηπείρου, αυτό που βλέπει είναι μία μεγάλη….γυναικεία φωτογραφία!

Στατιστικώς….

Όσοι μιλούν για στημένες προκηρύξεις κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν. Και φυσικά οφείλουν οι αρμόδιες αρχές να το διερευνήσουν.

Κάποια άλλα σημεία βέβαια βγάζουν μάτι ακόμη και για τους αδαείς.

Παράδειγμα….

Το ιλιγγιώδες ποσό των 70.000 Ευρώ σκοπεύει να δαπανήσει ο Δήμος Μετσόβου για φυλλάδιο προβολής του έργου “La Route” που χρηματοδοτείται από τον Interreg.

Και το ποιο ωραίο είναι ότι στην προκήρυξη που έβγαλε δεν αναφέρει ούτε τον αριθμό των φυλλαδίων ούτε τις σελίδες του φυλλαδίου….

Στο ποσό συμπεριλαμβάνεται και η διαχείριση του έργου … δηλαδή λίγες ώρες δουλειά.

Κάπου εκεί ανάμεσα προβάλλει και η… γυναικεία φωτογραφία.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με άλλους δήμους της Ηπείρου (Πάργας, Ζηρού, Ν. Σκουφά)

Τυχαίο σίγουρα δεν είναι. Ούτε συμπτωματικό. Το σίγουρο είναι ότι το θέμα έχει μέλλον!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ