Από την Καλαμάτα η αξιοποίηση των 23 αεροδρομίων

aerodromio pirgos

Από την Καλαμάτα ξεκινά η διαδικασία αξιοποίησης των 23 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας που είναι στην αρμοδιότητα του Υπερταμείου, μεταξύ των οποίων και του αερολιμένα Ιωαννίνων.

Για το αεροδρόμιο Καλαμάτας, ολοκληρώθηκε  ο διαγωνισμός για την ανάδειξη προτιμητέας κοινοπραξίας συμβούλων αξιοποίησης.

Σύμφωνα με το Υπερταμείο, υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή στον διαγωνισμό, καθώς έξι κοινοπραξίες υπέβαλαν τις προτάσεις τους, γεγονός που αναδεικνύει το σημαντικό ενδιαφέρον και τη δυναμική της όλης διαδικασίας. Μετά τη σχετική αξιολόγηση, αναδείχθηκε προτιμητέος ανάδοχος η κοινοπραξία των Deloitte Business Solutions Α.Ε.- FCNC Financial Advisors Ε.Π.Ε.- Γραφείο Δοξιάδη Σύμβουλοι για Ανάπτυξη και Οικιστική Α.Ε.- Μαρία Ι. Γκολφινοπούλου- Κατερίνα Α. Χριστοδούλου Δικηγορική Εταιρεία (Your Legal Partners) – Δρακόπουλος και Βασαλάκης Δικηγορική Εταιρεία (DVLaw).

Η κοινοπραξία θα αναλάβει να αναπτύξει και να υποβάλει μια συνδυαστική διαγνωστική μελέτη αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης. Θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις- λύσεις για τη βέλτιστη αξιοποίηση του αεροδρομίου μέσα από την κατάρτιση ενός επιχειρησιακού σχεδίου. Επίσης θα συνδράμει το Υπερταμείο στην προετοιμασία της διαγωνιστικής διαδικασίας που εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει εντός του β’ τριμήνου του 2022.

Η Καλαμάτα είναι ο πρώτος σταθμός υλοποίησης της στρατηγικής του Υπερταμείου για την αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων με την εξασφάλιση σημαντικών επενδύσεων σε υποδομές και εξοπλισμό, αλλά και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σύμφωνα με στοιχεία του 2019, από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας διακινήθηκαν 341.000 επιβάτες, εκ των οποίων οι 317.000 προέρχονταν από το εξωτερικό. Συνολικά το 2019, η επιβατική κίνηση στα 22 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας διαμορφώθηκε σε 1,8 εκατομμύρια ταξιδιώτες, ενώ οι πτήσεις ξεπέρασαν τις 36.000, δείχνοντας τη δυναμική και κυρίως τις προοπτικές που δημιουργεί η αξιοποίησή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ