Από την Ηγουμενίτσα το μοιραίο λεωφορείο

ITALIA_METANASTESΝεκροί δύο λαθρομετανάστες, κρατούνται στην Ιταλία δύο Έλληνες οδηγοί

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας επιβιβάστηκε το μοιραίο λεωφορείο, στο οποίο εντοπίστηκαν νεκροί δύο λαθρομετανάστες ενώ άλλοι τρεις τουλάχιστον μεταφέρθηκαν σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες προορισμός του λεωφορείου ήταν το λιμάνι της Πάτρας. Όμως ο οδηγός επικαλέστηκε βλάβη και δεν επιβιβάστηκε στο πλοίο. Εν συνεχεία και αφού η βλάβη επισκευάστηκε ξεκίνησε προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας προκειμένου να προλάβει το Superfast και να συνεχίσει το ταξίδι του προς την Ιταλία.

Έτσι κι έγινε. Έφτασε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας λίγα λεφτά πριν ξεκινήσει το πλοίο.

Το λεωφορείο έφερε ουγγρικές πινακίδες, οι επιβάτες του ήταν τουρίστες και οι δύο οδηγοί Έλληνες. Από τους άνδρες του λιμεναρχείου έγινε ο συνηθισμένος έλεγχος, χωρίς να διαπιστωθεί κάτι ύποπτο.

Ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι ανάμεσα στις μπαγκαζιέρες είχε διαμορφωθεί ειδική κρύπτη και εκεί βρίσκονταν λαθρομετανάστες. Άλλωστε η απουσία των κατάλληλων μέσων για σχολαστικούς ελέγχους στο λιμάνι είναι κάτι που δυσχεραίνει τους ελέγχους των λιμενικών, αλλά οι αρμόδιες αρχές εξακολουθούν να αδιαφορούν.

Οι πληροφορίες που μεταδίδονται από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για δύο παράνομους μετανάστες που βρέθηκαν νεκροί κι άλλους τρεις σε κωματώδη κατάσταση, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, οι οδηγοί του λεωφορείου μέσα στο οποίο είχαν κρυφτεί 18 Αφγανοί μετανάστες, δυο εκ των οποίων έχασαν την ζωή τους, ήταν Έλληνες και συνελήφθησαν από τις ιταλικές αρχές.

Το συγκεκριμένο λεωφορείο είχε επιβιβασθεί σε πλοίο Superfast και η φοβερή ανακάλυψη έγινε λίγο πριν την άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα.

Tα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μεταδίδουν ότι οι μετανάστες είχαν κρυφτεί σε διπλό πάτο του λεωφορείου, μέσα σε πάρα πολύ μικρό χώρο και οι θάνατοι προκλήθηκαν από ασφυξία.

Τρεις Αφγανοί λαθρεπιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ανκόνα Ο ένας είναι σε κωματώδη κατάσταση.

Όλοι οι επιζώντες πρόκειται να ζητήσουν από την Ιταλία πολιτικό άσυλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ