Από τη ΔΕΥΑΙ οι δημοπρατήσεις σημαντικών έργων

dimarxeio_1Με τη δημοπράτηση του πρώτου υποέργου, που έγινε σήμερα, ξεκίνησε η υλοποίηση του μεγάλου έργου της ΔΕΥΑΙ για την «ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων του Δήμου Ιωαννιτών και προστασία της λίμνης Παμβώτιδας», ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στα 49,7 εκατομμύρια ευρώ.

Με αφορμή το γεγονός αυτό αλλά και τις δημοπρατήσεις τεσσάρων έργων του ΕΣΠΑ που θα γίνουν εντός του Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, απεύθυνε έκκληση προς τον τεχνικό κόσμο της περιοχής να ανταποκριθεί ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

«Ο Γενάρης ξεκινά για το Δήμο Ιωαννιτών με δημοπρατήσεις σημαντικών έργων και με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά ο τεχνικός κόσμος της περιοχής θα ανταποκριθεί ώστε να μην έχουμε άλλες καθυστερήσεις.

Πρόκειται για έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, έχουν δηλαδή διασφαλισμένους πόρους, οι οποίοι θα πέσουν στη τοπική αγορά θα τονώσουν δηλαδή την τοπική οικονομία, σε μία περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, τόσο κατά την εκτέλεσή τους όσο και με την ολοκλήρωσή τους», υπογράμμισε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

Εντός του Ιανουαρίου, από το Δήμο Ιωαννιτών, θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός για το μεγάλο έργο των πεζοδρομήσεων στο κέντρο της πόλης και για την ανάπλαση στον Κουραμπά.

Στις 17 Ιανουαρίου θα γίνουν οι δημοπρατήσεις δύο ακόμη έργων:

– Ο εκσυγχρονισμός της σκηνής του Πνευματικού Κέντρου

– Η διαδραστική αίθουσα του ΚΕΠΑΒΙ.

Το δεύτερο έργο μελετήθηκε από το ΚΕΠΑΒΙ και εκτελείται από το Δήμο, με βάση την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί για την κάλυψη της διαχειριστικής επάρκειας.

Ιδιαίτερη αξία για το νέο Δήμο, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, έχει το γεγονός ότι σήμερα ξεκίνησε η υλοποίηση του μεγάλου πακέτου έργων της ΔΕΥΑΙ. Πρόκειται για την πρόταση που είχε υποβληθεί πριν δέκα μήνες στο ΥΠΕΚΑ και είχε εγκριθεί με προϋπολογισμό 49,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Η υλοποίηση του πακέτου άρχισε με τη δημοπράτηση του πρώτου έργου που αφορά στην κατασκευή δικτύου αποχέτευσης της πόλης των Ιωαννίνων.

Αναλυτικά το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης μήκους έξι χιλιομέτρων σε περιοχές όπως είναι το ιστορικό κέντρο της πόλης, η Λούτσα, η Μακρυγιάννη, οι Αμπελόκηποι, η Ανεξαρτησίας και η Τσακάλωφ.

«Για μία ακόμη φορά λοιπόν απευθύνουμε έκκληση στον τεχνικό κι εργοληπτικό κόσμο της περιοχής να ανταποκριθεί στους διαγωνισμούς γιατί κάθε περαιτέρω καθυστέρηση είναι σε βάρος του τόπου», τόνισε ο Δήμαρχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ