Από τα Σύβοτα μέχρι την Σαγιάδα πουλάει το ΤΑΙΠΕΔ…ως το 2062!

limani taiped

Το ΤΑΙΠΕΔ δεν πουλάει απλά το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπως μπορεί να έχει ο καθένας στο μυαλό του… Δεν πουλάει απλά το 67% του ΟΛΗΓ…

Πουλάει ζώνες- φιλέτο από τα Σύβοτα μέχρι την Σαγιάδα. Πουλάει ότι έχει παραχωρηθεί στον ΟΛΗΓ με αποφάσεις των Νομαρχών Θεσπρωτίας προηγούμενες δεκαετίες και δεν αποδόθηκε ποτέ στην τοπική κοινωνία, παρότι τα αιτήματα ήταν επίμονα.

H πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ.

Σε 92 σελίδες περιγράφεται η περιουσία του ΟΛΗΓ και τα βήματα που θα ακολουθήσουν μέχρι την στιγμή που θα βρεθεί ο ιδιώτης επενδυτής! Και φυσικά πέρα από τους χάρτες που αποτυπώνουν τα προς πώληση τμήματα μένει ανοιχτό το έδαφος για περαιτέρω διαπραγμάτευση για τμήματα της χερσαίας ζώνης.

Τι πουλάει λοιπόν το ΤΑΙΠΕΔ;

-Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με τμήματα της χερσαίας ζώνης

-Το αλιευτικό καταφύγιο Σαγιάδας με την χερσαία ζώνη

-Το αλιευτικό καταφύγιο Πλαταριάς με την χερσαία ζώνη.

-Το καταφύγιο σκαφών αναψυχής των Συβότων, δηλαδή το καλύτερο κομμάτι της περιοχής με την χερσαία ζώνη.

Η πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ αναλυτικά εδώ

Η διάρκεια της Σύμβασης Παραχώρησης, ορίζεται στα εξήντα έτη, δηλαδή μέχρι τον Φεβρουάριο του 2062.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: α) τη φάση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος και προεπιλογή των ενδιαφερόμενων μερών και β) τη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών και ανάδειξης πλειοδότη. Στην πρώτη φάση, τα ενδιαφερόμενα μέρη προσκαλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία στις 2 Οκτωβρίου 2020, έως τις 17:00 (ώρα Ελλάδος).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ