Από τα παρασκήνια της επιχείρησης στο Μιτσικέλι

erpistrioforo astinomias

Η επιχείρηση που έγινε για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροσκάφους το οποίο τελικά βρέθηκε στο Μιτσικέλι, ήταν μία από τις πιο μεγάλες που πραγματοποιήθηκαν στην Ήπειρο.

Από την δεύτερη μέρα τον γενικό συντονισμό τον είχε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με επικεφαλής τον νεοφερμένο στα Γιάννινα συντονιστή της.

Η επιχείρηση πέρα από όλες τις υπηρεσίες κινητοποίησε πλήθος εθελοντών οι οποίοι κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια κι αξίζουν τα εύσημα.

Όπως ο καθένας μπορεί να καταλάβει μία τέτοια επιχείρηση μπορούν να την φέρουν σε πέρας οι αρμόδιες υπηρεσίες και στην προκειμένη περίπτωση τον επίλογο έγραψαν τα πτητικά μέσα, το Καναντέρ και το Super Puma.

Καθοριστική όλες τις μέρες ήταν η συμβολή της Αστυνομίας η οποία επιστράτευση προσωπικό και μέσα..

Drones, θερμικές κάμερες, το ερπυστριοφόρο όχημα το οποίο κινήθηκε σε σημεία που κανείς άλλος δεν μπορούσε να φτάσει. Άριστος ο συντονισμός των δυνάμεων από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Κώστα Δούβαλη ο οποίος ήταν στο πεδίο της επιχείρησης κι όχι στο γραφείο του, από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων Βασίλη Μουσελίμη και από τον Διευθυντή του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων κ. Κοκκίνη.

Αξίζουν τα εύσημα όπως και όλες οι δυνάμεις που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της επιχείρησης, ορισμένες φορές μπροστά κι από την ΕΜΑΚ!

Περιέργως ο Γενικός Συντονιστής της Πυροσβεστικής στις δηλώσεις που έκανε ξέχασε να ευχαριστήσει την Αστυνομία.. Όπως τελευταία στιγμή θυμήθηκε και την Πολιτική Προστασία… Πάλι καλά!

Ως γενικός συντονιστής προφανώς γνωρίζει ή αν όχι οφείλει  να μάθει τον τρόπο με τον οποίο διανεμήθηκαν σε μέσα ενημέρωσης φωτογραφίες του νεκρού πιλότου.. Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο φάουλ και το χρεώνεται αποκλειστικά η Πυροσβεστική.. Τα υπόλοιπα οφείλουν να τα βρουν μεταξύ τους… Όπως και το ποια ΕΜΑΚ έχει τις μεγαλύτερες ικανότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ