Από τα ΚΕΚ ΙΝΤΕΡΣΥΝ στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών

KEK– Πάνω από 6,4 εκατομμύρια ευρώ οι οφειλές στο δημόσιο

Ήταν πριν από μερικά χρόνια, όταν η Ευρωπαική Ένωση χρηματοδοτούσε με γενναίες πιστώσεις την κατάρτιση. Ήταν το ίδιο διάστημα που άρχισαν να ξεφυτρώνουν τα ΚΕΚ σαν μανιτάρια. Η σχετική αγορά της Ηπείρου βρέθηκε να μονοπωλείται τότε από τα ΚΕΚ ΙΝΤΕΡΣΥΝ.

Εκατοντάδες οι καταρτιζόμενοι, σε προγράμματα εκπαιδευτικά σεμινάρια κι άλλα παρεμφερή.

Το οικοδόμημα όμως που δημιουργήθηκε, αποτέλεσμα της πολιτικής κατάστασης της εποχής, δεν είχε στέρεες βάσεις. Όπως ξαφνικά μεγαλούργησε έτσι κατέρρευσε. Με την διαφορά ότι ο τότε βασικός υπεύθυνος είχε εξαφανιστεί, αφήνοντας πίσω του μόνο χρέη.

Καταρτιζόμενοι που μάταια έψαχναν να πληρωθούν, εκπαιδευτικοί που επίσης είχαν χάσει τις αμοιβές τους. Το πιο δραματικό…. Ανάμεσα στους καταρτιζόμενους ήταν και άτομα με ειδικές ανάγκες, τα οποία δεν πήραν ποτέ τα χρήματα που δικαιούνταν.

Ο κ. Σπύρος Χουλιάρας, ο υπεύθυνος των ΚΕΚ, είχε εξαφανιστεί. Τότε υπήρχαν φήμες που τον ήθελαν στο εξωτερικό. Όσοι γνωρίζουν καλά, αναφέρουν ότι ποτέ δεν πέρασε τα ελληνικά σύνορα.

Το όνομα του Σπύρου Χουλιάρα και των ΚΕΚ ΙΝΤΕΡΣΥΝ επανήλθαν στην επικαιρότητα μόλις το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου. Οι οφειλές ξεπερνούν τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ!!!

Και τώρα ο κ. Σπύρος Χουλιάρας συνελήφθη στην Αθήνα σε έναν τυχαίο έλεγχο! Μετά από χρόνια. Στο μεταξύ το Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων είχε εκδώσει σε βάρος του, ερήμην, 68 καταδικαστικές αποφάσεις.

Η συνολική ποινή που του έχει επιδικαστεί ανέρχεται σε φυλάκιση 46 ετών και χρηματική ποινή της τάξης των 113.850 ευρώ. Μετά τη σύλληψή του ο 54χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ